Samsung Galaxy S4 vs iPhone 5 hands-on videos

[youtube]http://youtu.be/ihGMrrf-WlE[/youtube]

  Samsung Galaxy S4 a fost prezentat in cursul noptii trecute de catre Samsung, iar comparatiile cu iPhone 5 si HTC One nu au contenit sa apara. Eu va prezint cateva comparatii intre Samsung Galaxy S 4 si pareri ale celor care au fost la eveniment si au avut un iPhone 5 la indemana, iar concluziile le puteti trage singuri.

[youtube]http://youtu.be/D__18VS695A[/youtube]

[youtube]http://youtu.be/T-rl0PZf_E0[/youtube]

[youtube]http://youtu.be/K7oSIqxXi7E[/youtube]

33 COMENTARII

  1. Observ mai nou ca nu se mai comentează articolele in sine ci greselile gramaticale sau ortografice ale altora. Mi se pare ca se pierde esenta si e păcat.

  2. Nu dar adevarul este ca s4 merita aplauze …e tentant nu-mi place ca e mare dar in rest e ok e si ușor si foarte bun… Dacă 5s sau următorul după 5 nu va face ceva împotriva lui îmi iau s4

  3. s4, cu un ecran ceva mai mic (maxim maxim 4.5) si l-as cumpara fugind. desi sunt fan apple, iph5 pare invechit pe langa s4, si nu ma refer la procesorul absurd cu 8 nuclee, care la fel ca ecranul mi se pare inutil.

  4. Am incercat sa ma abtin pana acum de la comentarii. Ca si produs finit S4 e departe de ceva premium (rau) dar nu pot sa nu observ (ca si la HTC One) ca softul in sine e mult mai user friendly si mai atractiv. Sigur ca multe chestii sunt margele de sticla in ochii aborigenilor, dar unele functii sunt foarte ok, si UI arata foarte bine, e inchegat si destul de interactiv. Personal imi place mai mult ce au facut la HTC One, dar oricum sunt departe ambele de un iOS care arata la fel de 5 ani!!! Merge bine si bla bla dar ARATA LA FEL. Am tot ce a scos Apple pana acum, mai putin macbook, dar incep sa ma cam plictisesc. Mi se pare sincer penibil, la un telefon care arata ca i5 si costa cat costa, marea personalizare (si singura) sa fie schimbarea unui wallpaper….Nu vreau sa polemizez, e doar un punct de vedere. Ochelarii de cal, s-au dovedit pana acum in istorie, un accesoriu de evitat……

  5. @Vlad P: bravo, bine zis. Apple s-a culcat pe o ureche si nu au mai facut nimic nou in ios iar competitia (si nu ma refer numai la Samsung) i-au ajuns si intrecut de mult in multitudinea de optiuni de customizare si aspect.

  6. Vad numai comentarii rautacioase unu sare in capu altuia sunt curios si chiar as vrea sa se faca si o medie de varsta a celor ce frecventeaza idevice (pool) una peste alta referitor la s4 incape in buzunar ? 🙂

  7. mie unu imi place simplitatea. ce atatea customizari? pentru ce? ramane acelasi telefon pana la urma. nu cred ca pentru ca apare meniul nu stiu cum , e mai bun ca iphone-ul. serios acuma…ata, in general, referitor la android. oricum e praf. ma joc ceva, mai deschis o aplicatie, iar la a treia , face buf. bine ca le poti scoate bateriile :))

  8. meanwhile la centru apple, :

    -Trebuie sa venim cu ceva nou , inovator, cei de la samsung au procesor quad core 2gb ram, rezolutie hd la 5 inch, camera de 13megapixeli, si noi nu am mai prea adus imbunatatiri.

    -Stiu eu sefu, eu eu, aici, propun sa scoatem iphone-uri in alte culori decat negru si alb, si sa montam jack-ul pentru casti sus din nou.

    -Uau , cine e baiatul asta? ar trebui sa primeasca o marire de salariu.

  9. Numai nestiutorii se excita la octo core, ram de 2 GB si camera de 13 megapixeli. Cei care au experienta stiu ca e doar praf in ochi. A6 dual-core a facut pipi pe quad-core-ul din S3.

  10. era culmea ca tu sa dai dreptate cand cineva vorbeste de bine pe samsung… asta e business-ul tau, un forum cu si despre produse apple… Eu am folosit putin sarcasm , daca vrei sa o luam pe larg, din cate am vazut si am detinut, partea software pentru camera la samsung, o depaseste cu mult pe cea a iphone de exemplu, sunt o gramada de functii noi, intorci capul si automat faci pauza la clipul la care te uiti, citesti un sms iar cand pui telefonul la ureche apelezi direct acel numar al celui care ti-a trimis sms-ul.. Astea sunt inovatii si lucruri care mi-au fost de folos pe parcursul folosirii unui telefon, am si iphone si am si samsung, si stiu ce vorbesc. Practic nu am la ce sa folosesc iphone-ul, decat youtube, si functia gsm, pe cand un samsung nu este asa de restrictiv si poti chiar primi sau trimite melodii si alte fisiere prin bluetooth, surprise surprize, coborati cu picioarele pe pamant, ca numai adidas puma si apple aveti in cap, brand-uri celebre, vedeti o reclama si sunteti asa fascinati de prezentare si de renumele brand-ului , incat sunteti ca niste copii care vedeau la tv reclama la inghetata polar si trageati de maneca parintilor sa va cumpere ce ati vazut in reclama , pentru ca era cool sa mananci inghetata polar si erai smecher daca iti permiteai. Va retine ceva sa recunoasteti ca samsung, a batut apple de mult in privinta inovatiilor, orice model aduce ceva nou, asta nu insemnand modificarea culorii, sau mutarea jack-ului de sus in jos, samsung face umpic mai mult de atat;)

  11. @catalinn: Nu, astea nu sunt inovatii, sunt functii pe care le folosesti cand si cand, iar daca ai noroc functioneaza bine. Ce fisiere trimiti? Muzica descarcata de pe internet sau ce? Documente poti trimite si prin email foarte frumos, uneori e chiar mult mai rapid decat tehnologia Bluetooth limitata la zeci de KB/secunda. Numai daca nu vrei nu poti folosi un iPhone.

  12. Dar de Vertu ce mai ziceti mai băieți? Hai , ca la ăla doar vorbesti. Sincer, dacă as avea bani, l-as lua fără rețineri. Asa si cu iphone. Mi-a plăcut, am avut , l-am luat. Simplu. Si de cand folosesc telefoanele iphone, chiar nu m-a mai interesat sa trimit / primesc melodiile banale, nu m-a interesat ce face samsung, nu mi-a pasat ce “inovatii inovatoare” copiatoare mai aduc . Exact cum spune si zaone, funcții care nu funcționează, asta patesti cu android. S4-4S , samsung-copiatorii , la orice, de la prezentare la ce mai vreți voi. Si in final, tot samsung – istii sunt aia care țin mereu sa facă referire, comparație cu iphone, niciodată nu o sa auzi pe unul cu iphone ca îl interesează ce fac alte smartphone-uri. Am sau nu dreptate? :))

  13. Dar de unde sti tu ca nu o sa mearga functiile de pe s4 ? Nici macar nu a ajuns pe piata… a fost prezentat publicului de nici 24 de ore. Eu unul as folosi functia aia de Air Scrolling cand as avea mainile murdare, as folosi termometrul la locul de munca unde am nevoie de un termometru (la ce as mai cara ceva in buzunar cand am pe telefon), un ecran mai mare in latime te ajuta sa navighezi mai usor pe internet uita-te cat spatiu mai ai pt pagona web cu tab-uri, toolbar si statusbar la safari… cat 2 degete, plus ca are slot pt card care il pot umple cu seriale si muzica i-ar spatiul telefonului ramane pt aplicatii si poze/filme. Vremea iphone-ului se cam duce daca nu vin astia cu ceva nou, daca nu imi cumparam recent un iphone cu sguranta luam un S4 doar pt functiile enumerate de mine mai sus.

  14. branza buna in burduf de caine.
    samsung S4 (chiar si S3), din punct de vedere hard este cu mult peste iphone 5, va fi chiar si peste 5S sau 6 … ori ce-or mai scoate apple (tinem cont si de faptul ca de la iphone4 nu au mai venit cu nimic nou).
    pacat cu androidul, care dupa parerea mea trebuie refacut din temelii si nu-i inteleg pe cei de la google de ce se incapataneaza sa pastreze acelasi nucleu.
    aceasta incapatanare a existat, sa nu uitam, si la nokia care au mizat prea mult pe simbian iar acum au ajuns unde au ajuns.

    urmatorul meu telefon va fi samsung S3 … sau 4. va spune asta un fan iphone. nu credeam ca o sa ajung sa spun asta vreodata. nu vreau ca atunci cand vreau sa navighez sa ma chiorasc pe un 3.5″, vreau sa am posibilitatea sa customizez cum vreau eu meniul, vreau un radio, vreau un Bluetooth pentru transfer fisiere, vreau sa pun ce aplicatii vreau eu de unde vreau eu, vreau sa fac ce vreau eu cu telefonul meu – cu IPHONE nu pot sa fac toate astea.

    va pup

  15. Salut! Am un note 2 l-am luat din necesitate, aveam nevoie de un ecran mai mare si un procesor puternic. E avion! Nu am mai deschis calc , laptopul de cand l-am luat, un mini calc, tableta cum vreti sa-I spuneti. Filmele si emisiunile tv se vad a fel de bine, practic iti doresti sa te stai cat mai mult pe el iar dupa un ecran de marimea asta greu ma revii la unul mai mic clasic. Mie imi place!

  16. Androidul ca sistem de operate mi se pare penibil. Si ios-ul original e penibil. Eu unul am jailbreak si doar asa sunt multumit de iphone-ul meu. Am raise to call, transfer bluetooth de fisiere si alte 1000 de chestii pe care poti sa ti le urci de idevice cand vrei, bineinteles daca ai cydia. Dupa parerea mea google trebuie sa regandeasca androidul din temelii. Pentru ca nu se poate ca un dual-core a6 sa isi bata joc de un quad core si mai mare ca el. Bine aici conteaza si producatorul,calitatea produselor etc.

  17. @zaone Iti zic eu niste functii de la android si samsung care ma facut sa apreciez note-ul 2. Page budy. Este super tare. Bag castile in telefon si imi deschide automat o pagina cu cele mai utilizate programe cu sunet gen muzica, video, browsing web. Meserie! Super util!
    Iti mai zic eu una ce tine de android. De libertate! Torrente. Direct pe telefon. Stii cum merge download-ul? Mi le pune direct in telefon, nu mai am nevoie de niciun laptop.
    Iar widget-urile sunt super utile si interesante. Vreme, alarma direct, stiri in direct, fazele lunii, ceasuri de toate formele, short-cut-uri pentru contacte, widget pentru facebook, mail sau viber si cate si mai cate.
    Cum poti sa te contrazici cu cineva care le foloseste, iti zice ca sunt utile si interesante si nici nu crapa cum ziceti toti. Eu tin minte ca de vreo 2-3 ori cat am avut iphone, mi-a crapat de i-am reinstalat soft-ul. Si ce imi mai crapa Ipad-ul la Real Racing 3 sau Galactic nu stiu mai cum 2. O data la juma de ora. De ce? De ram ce mult au pus in el.
    Intrebarea este urmatoarea: de ce costa Iphone-ul atat de mult? De ce un Iphone 4 costa mai mult ca un S3? Ca sa nu zic ca Iphone-ul 5 vorbind strict de ce face ( lasand abureala aia cu funisaje premium care se zgarie si de asta tiplam si impachetam telefonul ) costa mult prea mult. Ce face de banii astia? S4-ul are 10 senzori in el. De ce sa nu am IR ca si telecomanda, termometru, barometru sau ecran cu senzor de la distanta? Ca zice Apple ca nu sunt utile? Si face niste reclame ( cele 2 ultime ale lor ) absolut penibile in care de fapt prezinta niste programe facute de altii, nu chestii ale telefonului.
    Pai S4-ul vine cu ele standard si mult mai multe. Puneti mana pe un android high-end, lasati prejudecatile si sa vedeti ce poate.
    Nu merita ce face Apple banii care ii cere. Si ecranul ala de 3.5 inch sau cel alungit la 4 e cam patetic pentru 2013.
    Da, daca esti gagica si il iei pentru dat mesaje si sunat, e trendy. In rest, sa fim seriosi…. Nu prea mai are Apple ce sa inventeze, ca lumea se tot duce inainte si inainte, iar ei tot stau si ne conving ca less in better. Tehnologia nu e asa! Imi pare rau sa te anut, zaone.

  18. @MadalinN: De la torrente m-ai pierdut, n-am mai citit. Poti face asta si pe iPhone, dar astea nu sunt motive pentru care cumperi un telefon mobil, cine e disperat sa descarce torrente pe smartphone?

  19. Voi nu stiti sa cititi. iDevice: comunitatea romanilor pasionati de iDevice-uri, nu inteleg ce cauta astia cu Androidu aici, faceti-va un blog si mai lasati-l pe zaone sa-si faca treaba sau macar nu comentati aiurea, aici sunt strict doar cei cu Apple.

  20. Android este un sistem de operare deschis care iti da foarte multa libertate : acces la sistemul de fisiere, torrente (foarte utilizate, ca intreba cineva), creare de retele de calculatoare prin router-ul WiFi, posibilitatea de a comunica cu aproape orice device USB (eu am conectat : mouse+tastatura cu dongle wireless, gamepad, stick USB, camera foto, hard disk extern), filmele merg in orice format, programele se pot instala prin rularea directa a kitului iar lista de facilitati poate continua mult si bine. Iar toate astea le folosesc pe Android cei care le folosesc zilnic pe Windows. Nu trebuie sa fii geniu, asa cum cred unii. In principiu tot ceea ce poti face cu un calculator poti sa faci si cu un device Android. Iar aplicatiile, muzica si filmele pe Android costa cat alea de pe Windows 🙂 adica stiti voi …

    Apple se adreseaza unui public mai putin inclinat spre tehnica, persoane care utilizeaza atat calculatorul de acasa cat si telefonul/tableta pentru convorbiri, navigare pe net si jocuri. Daca doar atat faci cu un device si ai destui bani, solutia este iPhone/iPad. Ai usurinta in exploatare, performante deosebite pentru ca SO nu are de gestionat atatea probleme iar calitatea echipamentelor este fantastica.

    Discutiile de genul “care e mai bun” sunt inutile si copilaresti pentru ca sistemele nu se adreseaza aceluiasi public tinta. E ca si cum ai compara mere cu pere. Iar sa folosesti jailbreak ca sa faci merele sa arate ca perele mi se pare putin aiurea. Ia-ti pere daca vrei pere, nu da merele cu spray.

    In concluzie, fiecare trebuie sa-si ia device-ul care i se potriveste.
    Va doresc o zi buna tuturor.

  21. @Zaone referitor la comentariul de pe pagina 1 : De vesnicii fanboys care se cred mari zei dacă au un iPhone asta nu inseamna ca pot arunca cu c…t pe android, recunosc ca nu am folosit mult android-ul dar dacă unora nu le convine nu ii obliga nimeni sa îl foloseasca.