X

iTunes vinde un sfert din muzica comercializata in SUA

Apple a inregistrat anul acesta cresteri in toate domeniile de activitate, vanzarile din iTunes fiind o importanta sursa de venit pentru compania din Cupertino, asa ca Apple s-a tinut tare pe pozitii anul trecut si a reusit sa isi mareasca cota de piata, ajungand sa comercializeze prin iTunes 26.65% din totalul melodiilor vandute in SUA anul trecut. Este o cifra absolut impresionanta mai ales ca Apple este pe primul loc la vanzarile digitale de continut audio, avand un avans dublu fata de Walmart care a generat 12.54 din totalul continutului digital vandut online anul trecut.

Faptul ca Apple detine primul loc la vanzarile de continut audio online nu surprinde pe nimeni avand in vedere ca marile case de discuri din SUA au semnate contracte cu Apple, iTunes devenind deja principala sursa de achizitii a multor americani.

Astept cu nerabdare ziua in care Apple se va decide sa deschida in iTunes Music Store si in Romania dar am impresia ca va trebui sa astept destul de mult aceasta zi deoarece nu exista nici un fel de indicii ca Apple ar urma sa deschida un astfel de magazin online in Romania.

This post was last modified on mai 21, 2010, 9:20 AM 09:20

Disqus Comments Loading...