X

zaone.ro review: Receptor FM pentru iPhone

Multumita lui Paul de la EasyDeal.ro am avut ocazia de a testa un mic receptor FM pentru iPhone cu ajutorul caruia puteti asculta radio FM pe terminalele voastre. De fiecare data cand merg singur in oras ascult muzica si pana sa imi iau iPhone ma bucuram de functia radio FM din vechiul N73, insa de cand am iPhone folosesc diverse aplicatii pentru a face streaming audio la postul radio preferat. Ei bine that’s a thing of the past pentru ca de acum inainte voi folosi acest mic accesoriu pentru a asculta radio oriunde merg deoarece consuma mai putina baterie decat un streaming audio si desigur ca nu consuma absolut nici un MB din si asa putinul trafic de date inclus in abonament.

Asa arata ambalajul acestui mini receptor FM si veti observa din prima ca nu e unul original si nici nu e facut special pentru iPhone insa in testele mele a functionat fara probleme pe iPhone 3GS/4 cu iOS 4.1. Dispozitivul este foarte foarte usor, are un aspect destul de ok insa nu se compara la design cu un produs care costa aproape dublu, dar isi face treaba cu brio si la pretul de 75 lei eu spun ca merita.

Pentru ca nu este un accesoriul original facut pentru iPhone veti primi mesajul acesta atunci cand il conectati la iPhone, mesajul fiind unul standard afisat in cazul conectarii oricaror accesorii care nu au fost testate si aprobate de catre Apple. In testele mele calitatea audio nu a fost afectata in vreun fel decat atunci cand primeam un apel sau initiam un apel, insa acesta este un lucru normal avand in vedere ca aproape orice radio are parte de interferente atunci cand un telefon suna langa el. Accesoriul are la baza un port usb la care puteti conecta cablul USB al iPhone-ului pentru a incarca bateria insa daca faceti acest lucru calitatea audio va fi afectata destul de mult.

Dispozitivul functioneaza absolut separat de terminalul vostru, adica il conectat in portul USB al terminalului si accesoriul va porni automat. Pentru a avea sunet trebuie sa conectati castile direct in mufa jack de 3.5mm a accesoriului deoarece acesta nu transmite sunetul catre iPhone ci pur si simplu foloseste iPhone-ul ca si sursa de energie. Din pacate accesoriul nu afiseaza nici un fel de interfata pe iPhone, adica nu exista nici o aplicatie prin care sa puteti controla ce anume ascultati. Butoanele de pe accesoriu sunt singura metoda de a controla volumul din casti sau postul radio pe care il ascultati. Primele 2 butoane controleaza volumul iar cu urmatoarele 2 puteti trece de la un post radio la altul.

Din punctul meu de vedere cel mai mare defect al acestui dispozitiv sta in faptul ca nu are nici un fel de interfata care sa iti permita sa vezi ce anume asculti si/sau eventual sa poti introduce o anumita frecventa a unui post radio pe care doresti sa il asculti. Totusi daca aveti un iPod Nano sau un iPod Classic il puteti conecta la acel dispozitiv si pe ecranul sau veti avea afisate informatii despre postul de radio la care sunteti conectat si frecventa acestuia.

Dispozitivul este capabil sa se conecteze la orice post de radio ce care emite pe o frecventa aflata intre urmatoarele 2 valori : 87.9 – 107.9 MHz.

iPhone-ul a fost foarte bine gandit de Apple pentru a sta destul de lejer in buzunar si in general adaugarea oricarui fel de accesoriu strica design-ul conceput de Apple. Avand in vedere ca accesoriul se monteaza in partea de jos a terminalului si necesita introducerea castilor in portul jack atunci e exclusa folosirea vreunul toc sau a unor anumite modele de carcase pentru ca fie accesoriul nu va intra corect in port si nu va face contact fie pur si simplu nu va incape in buzunarele anumitor haine. Dispozitivul in sine e mai subtire decat terminalul iPhone, iar odata conectat adauga in jur de 4-5cm la lungimea terminalului.

In concluzie va puteti astepta sa primiti un produs cu performante mai mult decat decente la un pret bun. Trebuie tinut minte ca acest accesoriu este facut pentru a functiona cu iPod Nano si iPod Clasic insa el functioneaza si pe iPhone deoarece practic foloseste terminalul doar ca si sursa de energie.  Receptorul FM poate fi achizitionat de pe easydeal.ro pentru 75 lei.

This post was last modified on nov. 4, 2010, 4:30 PM 16:30

Disqus Comments Loading...