X

iPhone 4 Verizon: chip baseband dual GSM/CDMA, viteze de pana la 14.4 Mbps

Cei de la iFixYourI au pus mana pe un iPhone 4 de la Verizon, l-au desfacut si in interiorul sau au gasit ceva extrem de interesant. In imaginea de mai sus avem componentele ale terminalului iPhone 4, versiunea GSM in stanga si versiunea CDMA in dreapta. Versiunea CDMA a iPhone 4 contine un chip Qualcomm “Gobi” MDM6600 capabil sa functioneze atat pe retele GSM cat si pe retele CDMA. Este foarte interesanta implementarea acestui chip avand in vedere ca aceasta versiune a iPhone 4 va functiona doar pe retele CDMA deoarece nu are slot pentru cartele SIM, dar oare ce surprize ne asteapta in iPhone 5?

S-a zvonit ca Apple ar putea produce un iPhone 5 care sa functioneze atat pe retele GSM cat si pe retele CDMA iar implementarea acestui chip baseband este primul pas spre realizarea acestui lucru. Pana la iPhone 5 este posibil sa vedem tableta iPad 2 cu astfel de chip-uri instalate iar tableta sa functioneze si pe retele GSM si pe retele CDMA. Noul chip este suporta viteze de pana la 14.4Mbps.

MDM6600™: supports HSPA+ data rates of up to 14.4 Mbps and CDMA2000® 1xEV-DO Rev. A/Rev. B

UPDATE: Aparent iPhone 4 Verizon are o noua baterie care este cu aproape 1 gram mai usoara decat cea din versiunea GSM a iPhone 4. Teoretic aceasta diferenta nu ar trebui sa afecteze absolut deloc autonomia bateriei.

This post was last modified on feb. 7, 2011, 11:21 PM 23:21

Disqus Comments Loading...