X

Tutorial: Cum sa rezolvi problemele cu eroarea 1013 in timpul unui restore la orice versiune a iOS

Eroarea 1013 este strict legata de iPhone 4 si de procesul de restore la orice versiune a iOS. Eroarea 1013 apare in momentul in care doriti sa faceti restore la o versiune a iOS insa baseband-ul din terminalul vostru are o versiune de software mai mica decat cea din iOS-ul la care faceti restore. In mod normal iTunes ar face update de baseband insa este impiedicat asa ca eroarea 1013 va salveaza din a face update de baseband. Eroarea apare NUMAI atunci cand folositi TinyUmbrella si un SHSH sau atunci cand aveti iTunes-ul redirectionat catre serverele lui saurik.

Exista 2 metode de a rezolva aceasta problema, o metoda simpla si una putin mai complexa.

Metoda 1

Descarcati TinyUmbrella de aici. Deschideti programul, in mijlocul ecranului veti observa 3 tab-uri, faceti click pe Advanced. Din acel tab debifati Set hosts to Cydia on Exit si apsati Apply. Inchideti TinyUmbrella, resetati calculatorul si totul ar trebui sa fie ok. Metoda functioneaza atat pe Windows cat si pe Mac OS X.

Metoda 2

Exista sansa ca metoda 1 sa nu functioneze asa ca iata niste pasi putin mai grei insa care vor rezolva cu siguranta problema.

Mac OS X

  1. Deschideti Finder si tinand apasate tastele Command + Shift apasati tasta G.
  2. Scrieti /private/etc/ si apsati Go. Cautati fisierul hosts in acel director si copiati-l pe desktop.
  3. Deschideti fisierul hosts cu orice editor de text si stergeti linia in a carei continut gasiti gs.apple.com.
  4. Salvati fisierul hosts si copiati-l inapoi in directorul /private/etc/.

Windows

Accesati una dintre urmatoarele locatii in functie de versiunea de Windows pe care o aveti instalata :

Windows 95/98/Me c:\windows\
Windows NT/2000/XP Pro c:\windows\system32\drivers\etc\
Windows XP, Vista, 7 c:\windows\system32\drivers\etc\

Deschideti fisierul hosts cu un editor de text si stergeti linia gs.apple.com. Exista sansa ca Windows sa nu va lase sa editati fisierul direct in director asa ca intai copiati-l pe desktop si abia apoi editati-l Dupa editare copiati-l inapoi in folder.

Dupa ce ati facut operatiunea, indiferent daca e pe Mac OS X sau Windows, resetati calculatorul si totul ar trebui sa fie ok. Va recomand sa faceti un bookmark la acest articol pentru a sti ce sa faceti pe viitor.

This post was last modified on mai 25, 2011, 1:22 PM 13:22

Disqus Comments Loading...