Multumita celor de la iRequest am avut ocazia de a testa foliile Power Support pentru iPhone 4 si iPhone 3GS. Am primit de la ei un kit de instalare fata/spate pentru iPhone 4 si un set de folii anti-glare pentru iPhone 3G/3GS insa in cazul foliilor pentru 3G a fost vorba doar despre un kit pentru ecranul terminalelor. Probabil putini dintre voi au auzit despre firma Power Support avand in vedere ca in Romania InvisibleSHIELD, Alien Surface si foliile 3M sunt cele mai cautate. Trebuie sa recunosc faptul ca am fost putin reticent cu privire la calitatea acestor folii deoarece instalarea se face prin lipirea foliei direct pe ecran, insa in final consider ca foliile acestea sunt subevaluate in Romania.
Impresiile mele despre aceste folii Power Support se vor axa in principal pe diferentele fata de kiturile Alien Surface si InvisibleShield pe care le-am folosit indelung inainte. Incepem cu modul de instalare care la Power Support se rezuma la scoaterea foliei din ambalaj, la curatarea ecranului, la indepartarea foliei protectoare si la aplicarea cu atentie pe ecran. Singura voastra grija este sa aliniati folia perfect pe terminal si sa nu lasati bule in mijlocul ecranului. Desi producatorii sustin ca bulele dispar singure, din pacate la terminalul meu bulele au ramas in colturile foliei si nu dau semne de retragere deci aveti grija.
Bun, odata ce ati instalat folia probabil va ganditi la impactul pe care il are aceasta supra modului in care sunt afisate imaginile pe ecran ori modul in care raspunde touchscreen-ul la comenzile voastre. Desi InvisibleSHIELD si Alien Surface “fura” o buna parte din magia Retina Display-ului, nici foliile Power Support nu se lasa mai prejos insa in cazul lor calitatea imaginii este putin mai buna. Indiferent cat de clara este folia pe care o puneti pe terminalul vostru, calitatea imaginilor va avea de suferit insa Power Support are cel mai mic impact asupra calitatii display-ului terminalului iPhone 4, comparand cu celelalte 2 brand-uri mentionate anterior. In ceea ce priveste sensibilitatea touchscreen-ului nu aveti de ce sa va temeti deoarece terminalul vostru va raspunde la fel de bine la comenzi.
Primele 2 imagini de mai jos sunt cu folia pusa pe display, ultimele 2 sunt cu folia scoasa.
Ok, am vazut cum afecteaza ecranul insa cum arata folia pe suprafata ecranului, exista acel “efect de portocala” precum in cazul foliilor Alien Surface sau InvisibleSHIELD? Din fericire nu, aceste folii sunt mate, nu prezinta acel efect denumit generic “coaja de portocala” si interactiunea cu ecranul in sine este mai placuta. Initial veti avea impresia ca puneti mana pe un materia plasticat ieftin insa cu timpul probabil va veti obisnui cu textura foliilor.
Foliile InvisibleSHIELD si Alien Surface cu o functie de “regenerare”, adica atunci cand folia este supusa unei lovituri ea se va regenera intr-o anumita masura si va acoperi o parte din zgarietura, lovitura, etc. La foliile Power Support nu se pune problema de o asemenea regenerare, producatorii nu specifica asa ceva insa folia in sine este indeajuns de rezistenta pentru a apara terminalul nostru in acelasi mod precum o folie Alien Surface/InvisibleSHIELD. Eu consider ca lipsa unui asemenea sistem este un minus insa in ceea ce priveste protectia nu trebuie sa va faceti griji.
In pachetul pentru iPhone 4 am primit: 2 folii pentru ecranul din fata, o folie pentru ecranul din spate, instructiuni pentru instalare plus 2 folii cu ajutorul carora puteam testa procesul de instalare. Foliile pentru ecran erau: una HD special facuta pentru Retina Display-ul iPhone 4 care ar trebui sa nu afecteze deloc display-ul si doua crystal care sunt practic o versiune normala a foliilor Power Support. In pachetul pentru iPhone 3G/3Gs am primit : 2 folii antiglare, instructiuni de instalare si o folie cu care sa testez procesul de instalare.
In specificatiile producatorului se mentioneaza ca acest gen de folii protejeaza terminalele de zgarieturi, lovituri, praf, nu retin uleiurile de pe varful degetelor si nu lasa urme atunci cand sunt dezlipite. Dupa dezlipire nu mi-a ramas absolut nici o urma pe ecranul terminalului insa putin praf si urme de “amprente” aveam pe ecran deci puteti sa va asteptati la asa ceva.
In concluzie, as prefera foliile Power Support in favoarea celor InvisibleSHIELD ori Alien Surface pentru ca sunt mult mult mai usor de instalat, ofera aceeasi protectie, nu exista efectul “coaja de portocala” si afecteaza mai putin calitatea imaginilor afisate pe ecran. Aceste 4 lucruri pentru mine sunt foarte importante deoarece imediat dupa aplicarea foliei am putut folosi terminalul iar in cazul celorlalte 2 branduri trebuie sa astepti in jur de 12 de ore inainte sa le folosesti, asta daca vrei ca folia sa fie lipita bine. In cazul procesului de instalare cu lichid exista riscul ca acel lichid sa patrunda in terminal(cum a patit un prieten de-al meu zilele trecute) deci Power Support are un mare plus pentru ca nu foloseste acest proces. In final foliile sunt foarte greu de dezlipit, mult mai greu decat in cazul celorlalte 2 branduri desi instalarea se face prin simpla asezare a foliei pe ecran.
Nu imi place la Power Support senzatia pe care o ai atunci cand folosesti ecranul sau cand tii terminalul in mana si nu imi place ca nu exista acea tehnologie de regenerare.
Recomand Power Support in favoarea Alien Surface sau InvisibleSHIELD pentru cele mentionate mai sus insa desigur ca alegerea este a voastra. Pretul este acelasi in cazul acestor folii deci ramane la atitudinea voastra daca doriti sa testati sau nu brandul Power Support. Eu sunt multumit de folii, spun ca merita incercate macar sa va faceti o idee in legatura cu ele. iRequest vinde aceste folii prin intermediul unor licitatii de pe okazii.ro insa in curand ele vor fi disponibile la mai multi reselleri de produse Apple din Romania.