X

Video: Noi senzori cu 9 axe ar putea inlocui giroscopul, compasul si accelerometrul dispozitivelor noastre

     Doi dintre cei mai mari producatori de senzori microelectromecanici lucreaza la dezvoltarea unui nou tip de senzor cu 9 axe care combina functionalitatea accelerometrului, a compasului si a giroscopului dispozitivelor noastre. In clipul de mai sus avem o demonstratie a modului in care functioneaza acesti noi senzori si ei ar trebui sa rezolve problemele pe care le au actualii senzori implementati in aproape orice smartphone existent pe piata. Desigur ca dispozitivele vor fi disponibile pentru implementare in produse abia in anul 2012 insa ele “promit” sa modifice radical conceptul de gaming, realitate augmentata si functionalitate pentru GPS.

Sensor fusion potentially could enhance interfaces of any tablet or smartphone that uses a combination of a 3-axis accelerometer, 3-axis compass and 3-axis gyroscope to provide “9-axis sensor fusion, IHS said. There is a total available market for motion sensors that need 9-axis fusion amounting US$850 million in 2012, and rising to US$1.3 billion in 2015, IHS predicted. Gyroscopes, accelerometers and compasses each provide a different form of motion sensing. However, each sensor type has its own limitations. For example, the gyroscope suffers a strong drift over time, the compass is sensitive to electromagnetic interference and the accelerometer works better for slow movement than for fast motions.

      Desi accelerometrul, giroscopul sau compasul se deregleaza o data cu trecerea timpului, acest nou senzor ar fi teoretic ferit de astfel de probleme si ar putea oferi dezvoltatorilor de aplicatii o cu totul noua perspectiva pentru implementarea de functii pentru dispozitivele noastre. Jocurile, aplicatiile care utilizeaza realitate augmentata sau aplicatiile de navigatie ar putea avea implementate noi moduri de a recunoaste miscarile facute de utilizatori insa desigur ca totul se rezuma doar la un concept acum. Sper ca acest gen de senzori sa fie implementati in dispozitive mobile insa sper ca dezvoltatorii sa isi faca, curaj si sa ii utilizeze la adevarata lor valoare.

This post was last modified on sept. 28, 2011, 1:27 PM 13:27

Disqus Comments Loading...