Anul trecut Apple lansa iPhone 4 pe piata si la foarte scurt timp era supusa unui sir de critici din cauza unor probleme cu pierderea semnalului atunci cand partea din stanga jos a dispozitivului era acoperita cu mana. Apple a gasit doua rezolvari pentru aceasta problema: montarea unei carcase Bumper si modificarea algoritmului care calculeaza puterea semnalului. Apple a sustinut atunci ca a gresit in iOS 4 algoritmul pentru calcularea puterii semnalului si de aceea utilizatorii se plang de faptul ca semnalul se pierde usor astfel ca in iOS 4.0.1 a implementat un sistem nou de calculare a puterii semnalului.
..Apple’s design of the [Signal Strength Meter] drastically and surreptitiously inflated reporting of excellent reception and under-reported instances of poorer reception,” the complaint states. “The Meter thus conveniently promoted a positive, if not euphoric customer reaction to the iPhone, which inures to Apple’s benefit at the expense of Plaintiff and other purchasers.
Acum se pare ca acea formula de calculare a puterii semnalului este folosita intr-o instanta americana impotriva companiei Apple. Un barbat a depus o cerere de chemare in judecata in care sustine ca formula conceputa de catre Apple afiseaza mai multe bare de semnal decat ar trebui, dand utilizatorilor impresia ca dispozitivul are semnal mai puternic decat are in realitate. Barbatul care a chemat Apple in judecata nu cere companiei sa rezolve probleme formulei care calculeaza puterea semnalului ci cere daune pentru ca un iPhone cu o asemenea problema nu poate fi revandut la un pret bun.
Ideea din spatele procesului este proasta insa poate prin mediatizarea sa Apple va rezolva problema.