Apple este creditata ca avand una dintre cele mai bune echipe de design pentru produsele sale si Jony Ive este cel care primeste adeseori laudele pentru felul in care arata produsele Apple. Ei bine acum nu vorbim despre Ive ci despre un fost angajat al echipei de design pentru interfata de utilizator a iOS-ului. Fostul angajat sustine ca actuala forma si functionalitate a smartphone-urilor este gresita si ca ecranul touchscreen ne impiedica sa utilizam mana cum trebuie pentru a controla un dispozitiv mobil. El sustine ca smartphone-urile viitorului ar trebui sa aiba ecrane care sa ne permita sa controlam dispozitivul cu miscari naturale, miscari cu ajutorul carora controlam orice obiecte din lumea reala.
Pictures Under Glass is an interaction paradigm of permanent numbness. It’s a Novocaine drip to the wrist. It denies our hands what they do best. And yet, it’s the star player in every Vision Of The Future. To me, claiming that Pictures Under Glass is the future of interaction is like claiming that black-and-white is the future of photography. It’s obviously a transitional technology. And the sooner we transition, the better.
Fostul designer sustine ca dispozitivele actuale limiteaza “complexitatea tactila” a mainior noastre si sustine ca producatorii ar trebui sa se gandeasca la o metoda de a construi ecrane care sa functioneze in baza unor interactiuni pe care le facem cu diverse obiecte din lumea reala. Dand un exemplu el explica metoda prin care un om stie cat a citit dintr-o carte avand-o in mana si simtind greutatea intr-una dintre partile care are mai multe pagini intoarse si merge mai departe spunand ca un utilizator simte acelasi lucru folosind degetele pentru a pipai grosimea cartii in ambele margini atunci cand este deschisa.
Notice how you know where you are in the book by the distribution of weight in each hand, and the thickness of the page stacks between your fingers. Turn a page, and notice how you would know if you grabbed two pages together, by how they would slip apart when you rub them against each other…. There’s a reason that our fingertips have some of the densest areas of nerve endings on the body. The next time you make a sandwich, pay attention…the myriad little tricks your fingers have for manipulating the ingredients and the utensils and all the other objects involved in this enterprise. Are we really going to accept an Interface Of The Future that is less expressive than a sandwich?
Practic el sustine ca intre om si dispozitiv ar trebui sa fie o legatura mult mai stransa, o legatura care sa implice, capacitatea terminalului de a oferi mult mai multe informatii decat in prezent si desigur de a recunoaste mult mai multe actiuni. Probabil conceptul sau este inca departe de realitate insa este extrem de interesant.