Intre 100.000 si 250.000$ – atat costa un exploit pentru efectuarea unui jailbreak pentru iOS

  Toate solutiile de jailbreak pentru iOS sunt oferite gratuit catre utilizatori si cei care le dezvolta castiga cateva zeci de mii de dolari din donatii. Totusi hackerii care descopera exploit-urile ar putea castiga pana la 250.000$, acesta fiind pretul pentru care o agentie guvernamentala a achizitionat un exploit al iOS. Cei de la Forbesc descriu o afacere facuta de catre un intermediar numit Grugq care aranjeaza vanzari ale exploit-urilor descoperite de catre hackeri. El gaseste clienti in diverse agentii guvernamentale sau companii private si in imaginea de mai sus aveti o lista de preturi pentru exploit-urile descoperite in diverse sisteme de operare.

But any hacker who happens to know one Bangkok-based security researcher who goes by the handle “the Grugq”–or someone like him–has a third option: arrange a deal through the pseudonymous exploit broker to hand the exploit information over to a government agency, don’t ask too many questions, and get paid a quarter of a million dollars–minus the Grugq’s 15% commission. That iOS exploit price represents just one of the dozens of deals the Grugq has arranged in his year-old side career as a middle man for so-called “zero-day” exploits, hacking techniques that take advantage of secret vulnerabilities in software. Since he began hooking up his hacker friends with contacts in government a year ago, the Grugq says he’s on track to earn a million in revenue this year.

  Anul acesta Grugq a reusit sa vanda un exploit pentru iOS pentru suma de 250.000$ si acum probabil multi se intreaba de ce mai sunt oferite gratuit solutiile de jailbreak din moment ce ele pot aduce sume foarte frumoase de bani hackerilor care le-au descoperit. Probabil acestia nu stiau cat pot obtine pe exploit-uri deoarece sigur le-ar fi vandut iar pe exploit-ul folosit anul trecut pentru a face jailbreak tabletei iPad 2 unele agentii ar fi fost dispuse sa plateasca cateva sute de mii de dolari fara sa stea pe ganduri. Probabil in viitor tot mai multi hackeri vor prefera sa isi vanda exploit-urile si cine i-ar putea condamna avand in vedere ca sumele oferite sunt enorme.