Iata cateva motive in baza carora Apple ar trebui sa renunte la dezvoltarea unui televizor

  Sfarsitul anului 2011 si inceputul anului 2012 au adus numeroase zvonuri legate despre posibila lansarea a unui televizor revolutionar conceput de catre compania Apple. Televizorul ar urma sa aiba o interfata construita avand in gand iOS-ul si iTunes-ul, ar urma sa fie controlat prin comenzi vocale si mai nou ar putea lucra in tandem cu o consola “kinect”. Desigur ca nu exista vreo confirmare explicita venita din partea Apple cu privire la lansarea unui televizor, insa analistii americani sustin ca acest produs va fi disponibil la sfarsitul anului pe piata. Cei de la Fortune nu sunt prea convinsi de argumentele prezentate pana acum in favoarea dezvoltarii unui televizor, asa ca au conceput un set de argumente care sunt impotriva lansarii unui asemenea produs :

  • The market is crowded with low-cost producers
  • The margins are terrible
  • The machines are big and heavy and often require professional installation
  • They need large retail display areas and lots of warehouse space
  • There’s no single global market. (It’s NTSC in the U.S., PAL in Europe.)
  • People tend hold on to the TVs for decades. (Apple prefers to sell products that get frequently replaced — every two years for iPhones, every three years or so for Macs.)
  • Dealing with the cable companies that control the local delivery of content is like dealing with mob.

  Totul incepe cu o piata saturata de producatori, continua cu profit mic la vanzare, procesul dificil de instalare a televizoarelor si spatiu necesar pentru depozitarea/promovarea lor, pietele diferite din SUA si Europa si se termina cu faptul ca oamenii schimba televizoarele la perioade foarte lungi de timp. Argumentele sunt foarte bune si, daca le-ar citi, multe companii s-ar gandi probabil de doua ori inainte sa lanseze un asemenea produs, insa cei de la Apple nu se sperie chiar atat de usor. Nu stie nimeni sigur daca un televizor produs de Apple va fi disponibil vreodata pe piata insa poate ca este mai bine sa nu il avem.