iPhone-urile sunt scumpe si daca ne uitam la preturile din magazine sau la cele ale operatorilor de telefonie mobila, atunci observam ca putina lume isi permite sa achizitioneze un asemenea dispozitiv. In ajutorul lor vin “bisnitarii” care vand terminale iPhone la preturi mai mici decat cele din magazine, insa dispozitivele sunt prezentate ca fiind noi, desi pretul final este mai mic. Ei bine daca mai cumparati un iPhone de pe vreun site de licitatii online si dispozitivul va este prezentat ca fiind nou, sigilat, atunci trebuie sa aveti in vedere ceea ce voi explica mai jos.
In SUA exista multe persoane care cumpara iPhone-uri stricate, le repara, le schimba carcasa si le vand ca si noi, sigilate. Piesele nu sunt greu de procurat, nici macar ambalajul nu e greu de obtinut si singura munca migaloasa este cea care implica montarea pieselor in carcasa. Dupa ce iPhone-ul este montat la loc el este pus intr-o cutie originala sau falsa, este sigilat si este mai apoi vandut pe internet la un pret mai mic decat cel din magazin, insa este prezentat ca fiind un terminal nou nout.
Foarte multa lume a fost pacalita in acest mod si practic oamenii au cumparat un iPhone vechi de cateva luni/cativa ani care nu mai are garantie si care se poate strica in orice moment, dar nu poate fi reparat gratuit la Apple. Asemenea dispozitive trebuie evitate, insa singura metoda prin care le puteti evita implica achizitionarea terminalului din magazin. Desigur ca sunt unele magazine care cumpara produse de pe piata neagra, insa macar acolo aveti certitudinea ca veti beneficia de garantie in cazul in care terminalul nu mai functioneaza.
In concluzie, cand mai cumparati un iPhone 4/4S “nou” din afara magazinului stiti ca acel dispozitiv ar putea fi in realitate unul refacut pe bucati.