Cam asa vad fanii Samsung recentele rezultate financiare anuntate de catre cele doua companii, insa realitatea este putin diferita. Apple a anuntat incasari de 35 de miliarde de dolari si profit de 8.8 miliarde de dolari, in timp ce Samsung(toate diviziile) a avut incasari mai mari si profit de aproape 6 miliarde de dolari. Desi multe agentii de analiza a pietei spun ca Samsung a vandut 50 de milioane de smartphone-uri, nimeni nu stie sigur cat a vandut compania pentru ca asiaticii nu au facut niciun fel de mentiune cu privire la numarul de unitati vandute in Q2 2012, dar asta este modul in care lucreaza ei.
Samsung este o companie care nu spune nimic, doar anunta lucruri fabuloase care sunt sustinute de imaginatia analistilor despre care stim ca rareori nimeresc vreo previziune. Cand se vorbeste despre vanzarile Samsung nu se face referire la vanzarile catre utilizatori, ci la vanzarile catre magazinele partenere si cele 50 de milioane de smartphone-uri vandute catre magazine incorporeaza cateva zeci/sute de modele cu preturi cuprinse intre 100$ si 5 – 600$, deci vorbim despre o gama extrem de variata de terminale mobile.
Poate este prea putin important faptul ca Apple vinde 3 modele ale iPhone si Samsung cateva zeci/sute de modele de smartphone-uri, insa este important de retinut faptul ca in cazul Apple vorbim despre 26 de milioane de iPhone-uri vandute direct catre utilizatori, iar la Samsung vorbim despre 50 de milioane de smartphone-uri vandute catre magazine din intreaga lume, insa doar Samsung stie sigur cate unitati s-au vandut direct catre utilizatori, aceasta fiind statistica, care conteaza. Sunt sigur ca Samsung a vandut mai multe smartphone-uri decat Apple in acest trimestru fiscal, insa sunt sigur ca diferenta nu este atat de mare pe cat o prezinta analistii. Nu este prima oara cand anlistii abereaza si cele mai bune indicii sunt rezultatele financiare ale Apple care sunt gresite in 90% din cazuri.
Pot spune ca strategia Samsung de a prezenta rezultate inselatoare si de a lasa loc speculatiilor nu va fi chiar atat de buna in viitor deoarece la un moment dat analistii vor incepe sa abereze prezentand cifre mai mici decat cele reale.