X

Apple ar putea produce iPad Mini pentru doar 189$

  BOM-ul sau Bill of Materials este o lista in care sunt prezentate toate componentele unui produs care este construit intr-una dintre fabricile asiatice ale Foxconn, ori a altui producator. BOM-uri se fac pentru fiecare produs ce a fost lansat pe piata, insa cineva s-a gandit sa listeze pretul de productie a tabletei iPad Mini care urmeaza sa fie lansata pe piata. In imaginea de mai sus aveti lista, observati ca ecranul este cel mai scump dintre toate componentele, dar si ca pretul final de productie este 189$.

  Costul componentelor este de 181$, costul de asamblare ar fi de 8$, iar pretul final de productie ar fi 189.32$. Pretul este cu doar 10$ mai mic decat pretul de vanzare pentru Google Nexus 7 sau Amazon Kindle Fire, tablete ce au ecrane asemanatoare cu cel de 7.85 inch care ar urma sa ajunga in iPad Mini

. Avand in vedere ca Apple ar urma sa scoata 190$ din buzunar pentru a produce iPad Mini, pretul de vanzare de 299$, pentru versiunea de 8 sau 16 GB, pare a fi cat se poate de clar, deoarece acea suta de dolari pusa peste pretul de productie acopera costurile cu marketing-ul, transportul, cercetarea, etc.

  Desi alte companii prefera sa suporte aceste costuri si sa vanda tablete la pretul de 199$, deocamdata ele nu au reusit sa convinga foarte multi consumatori sa le achizitioneze produsele, deci ramane de vazut cum o va face Apple la pretul de 299$.

This post was last modified on aug. 28, 2012, 5:49 PM 17:49

Disqus Comments Loading...