Anul trecut compania Apple a spus ca strategia sa de viitor este de a face iDevice-urile independente de calculatoare, iar acest lucru s-a intamplat de indata ce iOS 5 a fost lansat. iDevice-urile se pot activa singure, putem cumpara muzica, filme, clipuri video sau aplicatii fara a utiliza un PC si putem face un update al sistemului de operare fara un calculator. Apple a implementat in iOS sistemul de OTA Updates, un sistem vechi utilizat de alti producatori de pe la mijlocul anilor 2000, insa disponibil in iOS abia in 2011.
Implementarea acestui sistem a fost primul pas facut de Apple spre oferirea de smart update-uri pentru aplicatiile din App Store. Ce sunt smart update-urile? Ei bine smart update-urile permit utilizatorilor sa actualizeze aplicatiile din App Store prin instalarea doar a fisierelor care au fost modificate si nu prin reinstalarea intregii aplicatii. Acest sistem ar expedia procesul de instalare, ar reduce dimensiunea pachetului de update si in final ar fi extrem de benefic pentru utilizatori.
Daca update-urile sunt disponibile pentru aplicatii de cativa MB, atunci smart update-urile sunt inutile, insa cand vorbim despre aplicatii care au cateva sute de MB, ori despre aplicatiile care au peste 1 GB, atunci procesul de update este extrem de greoi. Implementarea unui sistem de smart updates ar fi extrem de binevenit pentru iOS-ul celor de la Apple, insa nu stiu cand va decide Apple ca implementarea sa este utila.