De ani de zile industria terminalelor mobile este axata pe implementarea de hardware cat mai puternic in smartphone-uri si tablete. Producatorii de terminale Android au inceput o batalie a specificatiilor care acum i-a adus in punctul in care trebuie sa implementeze procsoare quad-core si ecrane de 5 inch pentru a vinde cat mai mult. Aceasta nebunie in care au intrat cei mai mari producatori de telefoane mobile nu isi avea si nu isi are rostul pentru ca in final marile performante nu se obtin neaparat pe partea hardware, ci si pe partea software, iar Apple a demonstrat acest lucru prin terminalul iPhone 5.
Desi chip-ul A6 ascunde un procesor dual-core 1 GHz, acesta a fost atat de bine configurat si optimizat pentru a rula cu restul componentelor si iOS 6 incat a depasit in performante, in testele sintetice, terminalele Android cu procesoare quad-core teoretic mai puternice. Apple nu a intrat in razboiul specificatiilor, nu a simtit nevoia de a implementa procesoare de 1.6 GHz si 2 GB RAM, insa a stiut sa obtina din putin foarte mult si iPhone 5 este cea mai buna dovada in acest sens.
Prin acest dispozitiv Apple demonstreaza ca razboiul specificatiilor nu isi are rostul, demonstreaza ca nu trebuie sa ai hardware de PC intr-un smartphone pentru a obtine performante foarte bune, demonstreaza ca Android-ul este extrem de prost optimizat pentru hardware-ul actual, demonstreaza ca o lista rece de specificatii nu este totul. In momentul de fata iPhone 5 este, probabil, cel mai rapid smartphone de pe planeta, iar acest lucru le va oferi celor de la Apple posibilitatea de a tine un procesor quad-core departe de piata pentru inca doi ani de zile.