Stiti cu totii ca Apple dezvolta in momentul de fata un iPhone ieftin pe care ar urma sa il lanseze pe piata in cursul lunilor urmatoare. Desi Foxconn este cel mai apropiat partener Apple si cel mai mare producator de iDevice-uri, se pare ca pentru acest iPhone ieftin Apple ar fi ales un parteneriat cu Pegatron, o companie care produce iPhone 4 si iPad Mini. Schimbarea vine pe fondul unei dorinte a celor de la Apple de a isi diversifica linia de parteneri, dar si din cauza faptului ca Foxconn a avut destule probleme in a fabrica terminalul iPhone 5.
But under current Chief Executive Tim Cook, Apple is dividing its weight more equally with a relatively unknown supplier, giving the technology giant a greater supply-chain balance. People familiar with the matter point to strategic reasons for the shift: risk diversification after Foxconn’s manufacturing glitches last year with the iPhone 5 that resulted in scratches on the metal casings, and Apple’s decision to expand its product lines amid growing competition from Samsung and others.
Apple ar fi respins pana la 8 milioane de unitati ale iPhone 5 din cauza calitatii slabe, cei de la Foxconn trebuind sa isi imbunatateasca semnificativ rata de productie, insa in final se pare ca vor fi trecuti cu vederea in cazul noului dispozitiv. In afara acestei probleme, se pare ca Foxconn a schimbat la un moment dat si furnizorii unor componente fara a anunta compania Apple, insa conducerea nu este multumita nici de complexitatea noilor produse Apple, aceste schimbari generand divergente intre cele doua companii.
Foxconn, in its growing heft as the world’s largest electronics contract company, was also getting more difficult for Apple to control, with incidents such as changing component sourcing without notifying Apple, people familiar with the matter said. At the same time, Foxconn became frustrated with the growing complexity of Apple products, such as the iPhone 5, which is difficult to make in the volumes Apple needed.
Miscarea celor de la Apple, daca se va infaptui, este una foarte buna deoarece le permite sa-si diversifice reteua de parteneri pentru a avea capacitate de productie mai mare si calitate, probabil, mai buna.