De-a lungul anilor, compania Apple a avut foarte multe probleme cu sistemele in baza carora lista aplicatiile populare ale App Store-ului sau si se pare ca a implementat din nou modificari pentru a imbunatati modalitatea de filtrare a aplicatiilor cele mai populare. Conform unui nou studiu facut asupra App Store-ului, compania Apple nu mai ia acum in calcul doar numarul de descarcari ale aplicatiilor, ci si rating-urile lasate de catre utilizatori pentru ele. Practic aplicatiile care au multe comentarii si note pozitive apar pe pozitii bune in topul celor mai populare, iar aplicatiile cu note medii sau mici nu sunt listate pe pozitii la fel de bune.
In late July, we first began to notice apps unexpectedly shifting position without a corresponding increase or decrease in downloads. Upon closer inspection, we discovered these position changes correlated with the apps’ ratings. As evidenced by the graph below, apps with ratings of 4 or more stars received a rank boost in late July and have maintained that rank throughout August. Poorly rated apps with less than 3 stars received the opposite treatment about two weeks later, dropping off precipitously in rank and staying that way. Average rated apps, between 3 and 4 stars, suffered a slight degradation in rank but have generally been less affected.
Separat de modalitatea de listare, cei de la Apple au modificati si perioada in care actualizeaza listele din App Store, astfel ca acum modificarile in rank-uri sunt observate o data la 3 ore si nu la fiecare 15 minute. Cresterea perioadei de modificare a actualizarii le permite celor de la Apple sa descopere eventualele anomalii si sa lupte mult mai bine cu promovarea ilicita a aplicatiilor. In afara acestor modificari, compania Apple ar lua in calcul pentru liste inclusiv timpul petrecut de utilizatori in aplicatii, banii cheltuiti pentru in-app purchase-uri, toate datele contribuind la clasificarea cat mai buna a aplicatiilor.
Cei de la Apple isi modifica in mod constant App Store-ul pentru a imbunatati metodele de listare si descoperire a aplicatiilor si nu ne ramane decat sa ne convingem daca modificarile sunt de bun augur sau nu.