Apple a afirmat ca sistemul Touch ID din iPhone 5S nu poate fi spart de catre hackeri, datele sale fiind criptate intr-un chip aflat in interiorul chip-ului A7. Cei care au analizat in detaliut tehnologia cititorului de amprente din iPhone 5S au afirmat ca acesta nu poate fi utilizat decat de persoane vii, deci teoretic o amprenta plasata pe orice fel de suport nu ar putea debloca terminalul sau autoriza plati. Ei bine, in clipul video de mai sus avem o demonstratie a modului in care a fost pacalit sistemul Touch ID, insa nu vorbim despre spargerea sa.
First, the fingerprint of the enroled user is photographed with 2400 dpi resolution. The resulting image is then cleaned up, inverted and laser printed with 1200 dpi onto transparent sheet with a thick toner setting. Finally, pink latex milk or white woodglue is smeared into the pattern created by the toner onto the transparent sheet. After it cures, the thin latex sheet is lifted from the sheet, breathed on to make it a tiny bit moist and then placed onto the sensor to unlock the phone. This process has been used with minor refinements and variations against the vast majority of fingerprint sensors on the market.
Pentru a pacali sistemul a fost inregistrata amprenta utilizatorului intr-o poza ce are rezolutia de 2400 dpi, imaginea fiind inversata si printata cu laser pe o foaie transparenta la rezolutia de 1200 dpi. Dupa printare se toarna latex roz peste amprenta printata, apoi se inlatura excesul dintre striatii, iar rezultatul il aveti in clipul video de mai sus. Metoda a fost utilizata pentru a pacali majoritatea cititoarelor de amprente de pe piata si ea pare sa functioneze fara probleme, acesta fiind primul caz in care sistemul Apple a fost pacalit, dar nu spart.