Dupa cum prea bine stiti deja, detin un iPhone 5S nou nout si elegant, iar spre deosebire de vechiul iPhone 5, intentionez sa il protejez impotriva loviturilor si zgarieturilor. V-am prezentat in acest articol cateva imagini cu terminalul iPhone 5 si starea sa dupa un an de utilizare, iar pentru iPhone 5S-ul de anul acesta intentionez sa aplic o alta strategie cu ajutorul unui set de folii Alien Surface pentru iPhone 5S disponibile in magazinul online al furnizorilor din Romania. Am ales sa aplic aceste folii pe ecran/carcasa, dar si pe marginile laterale, deoarece acestea au fost cele mai afectate parti ale vechiului meu terminal, iar mai jos va voi explica tot ce trebuie sa stiti.
Presupun ca nu mai exista printre voi persoane care sa nu stie ce se afla intr-un pachet cu de folii Alien Surface, insa in cazul in care avem necunoscatori, va spun ca in interior veti gasi :
- o folie pentru panoul frontal al terminalului care contine bucati separate pentru butonul Home;
- o folie pentru carcasa care contine si o bucata ce poate proteja camera sau flash LED-ul;
- folii taiate pentru marginile laterale ale dispozitivului cu bucati pentru protejarea butoanelor;
- un spray cu solutie speciala ce trebuie aplicata pe folie inaintea asezarii;
- o bucata de cauciuc pe care trebuie sa o utilizati pentru a elimina eventualele bule de aer aparute in timpul procesului de instalare;
- un mic ghid de utilizare.
Procedura de instalare dureaza maxim 10 – 15 minute daca va udati intai mainile folosind spray-ul inclus si aplicati folia exact unde trebuie, totul fiind extrem de simplu incat poate fi efectuat acasa. Va spun de la bun inceput ca trebuie sa curatati ecranul de eventuale particule de praf pentru a evita lipirea lor de folie si ca trebuie sa va udati mainile inainte de aplicare, iar de aici incolo totul este cat se poate de simplu. Odata aplicata, folia trebuie lasata macar 8 – 12 ore pentru a se usca, cat de cat corect, insa 24 de ore sunt recomandate de catre producatori, in aproximativ aceeasi perioada de timp disparand si eventualele bule ramase intre folie si terminal.
Foliile Alien Surface sunt, desigur, self healing, adica se repara singure in momentul in care le veti zagaria sau lovi si fiti siguri ca o veti face, partea cea mai buna fiind ca procesul se desfasoara rapid si in nu lasa urme daca zgarietura/lovitura nu este adanca. Mai mult decat atat, spre deosebire de vechile modele, cele noi nu afecteaza calitatea imaginilor afisate pe ecranele terminalelor si sunt destul de placute la atingere(spre deosebire de cele din plastic), iar in imaginea de mai sus puteti vedea cat de clar se vad imaginile pe ambele dispozitive, una prezentandu-va imaginile unui terminal iPhone fara folie aplicata si una pentru acelasi terminal, dar cu folie pe ecran. Daca va temeti ca aceste folii vor face terminalul mai gros, ei bine va spun sa va linistiti, deoarece ele sunt facute special pentru a acoperi ecranul exact pana la marginea superioara a panoului lateral protector, deci nu vor iesi in afara in vreun fel.
Acum probabil ma veti intreba de ce am ales sa utilizez foliile Alien Surface pentru a-mi proteja terminalul. Ei bine, raspunsul este simplu, deoarece in trecut am utilizat folii asemanatoare pentru dispozitivele mele si desi am fost multumit de calitate/nivelul de protectie, am renuntat atunci la ele deoarece afectau calitatea ecranului. Avand in vedere ca producatorii lor au rezolvat aceasta problema, dupa cum puteti vedea si in imaginea de mai sus, n-am mai vazut vreun motiv sa-mi las iPhone-ul “gol” si neprotejat, avand in vedere ca sunt foarte neatent. In general este recomandat sa protejati gadget-uri care sunt atat de scumpe si fragile, iar un set de folii atat de ieftine va poate salva uneori terminalul de la accidente neplacute.
In incheiere, eu sunt multumit de ceea ce ofera foliile Alien Surface, dar si de faptul ca aplicarea se face foarte simplu si mult mai bine decat in cazul foliilor din plastic, iar nu pot decat sa va recomand sa le incercati, ele fiind disponibile la pretul de 85 RON in magazinul celor de la Alien Surface. In magazin veti gasi folii pentru oricare dintre iDevice-urile celor de la Apple, inclusiv pentru iPhone 5C si tabletele iPad, iar ca fapt divers va spun ca pe o tableta iPad 2 achizitionata in 2011 mamei mele inca sta bine o folie de acest gen, deci o puteti tine fara probleme perioade lungi de timp pe terminale. Pentru orice alte intrebari exista sectiunea de comentarii.
UPDATE: Dupa cum au observat unii dintre voi, indemanarea mea in a monta folii lasa de dorit, asa ca la prima montare am reusit sa plasez folia putin in afara ecranului, iar in timp as fi avut probleme cu mentinerea ei pe terminal. Partea buna este ca Alien Surface are un program de garantie pe viata care permite inlocuirea foliilor daca apar zgarieturi pe acestea, daca ele se dezlipesc de pe terminal, iar daca sunteti la fel de indemanatici precum mine, beneficiati de aceeasi garantie si puteti primi o folie gratuita pentru terminal.
Pentru a beneficia de garantie trebuie sa pastrati ambalajul original pentru a trimite folia impreuna cu el la producator, totul impreuna cu 2 poze care sa demonstreze faptul ca folia este intr-adevar deteriorata. Intr-o pagina dedicata a magazinului Alien Surface veti gasi detaliile privind expedierea coletului catre ei, iar de indata ce folia deteriorata este examinata, alta noua va fi trimisa catre voi, voi trebuind sa achitati doar sumele de transport pentru trimiterea foliei vechi catre magazin si retrimiterea celei noi catre voi.
Acesta este singurul serviciu de garantie pe viata pentru folii existent in Romania, asa ca in pretul platit pentru o folie puteti fi siguri ca daca veti avea la un moment dat probleme cu folia, veti primi una inapoi fara a plati altceva decat transportul, care costa doar 18 lei tur/retur.
This post was last modified on oct. 15, 2013, 7:04 PM 19:04