Vineri Apple a lansat iPad Air in 42 de tari din lumea intreaga, iar Romania a facut, pentru a doua oara, parte din primul val de lansari al unei tablete iPad. In Romania resellerii de produse Apple si operatorul de telefonie mobila Orange Romania au comercializat tableta, iar iDevice.ro a avut ocazia de a testa acest produs multumita celor de la Orange. Chiar daca tara noastra a avut ocazia de a primi tablete iPad Air in ziua lansarii internationale, din pacate stocul initial a fost foarte mic, nu toate modelele au fost disponibile pentru achizitie, iar acum niciun magazin nu mai are unitati in stoc.
In ciuda stocului initial redus, destule persoane au cumparat ceea ce a fost pus in vanzare si majoritatea celor care au avut ocazia de a intra in posesia tabletei au fost placut impresionati de ea. De aceeasi surpriza placuta am avut si eu parte chiar din momentul in care am luat tableta in mana, iar in cele ce urmeaza voi vorbi despre tot ceea ce trebuie sa stiti in legatura cu acest nou produs Apple.
Design – portabilitate marita si un format nou
Luni de zile de zvonuri ne indicau faptul ca Apple intentiona sa modifice design-ul iPad Air pentru a transforma tableta intr-o versiune mai mare a iPad Mini, iar pe data de 22 octombrie am aflat ca totul este cat se poate de adevarat. Primul lucru pe care il veti observa la noua tableta este ca Apple a redus dimensiunea marginilor laterale ale panoului frontal, facand produsul sa para mai ingust, aceasta fiind una dintre principalele schimbari implementate de catre companie.
Noul iPad Air este incredibil de subțire și de ușor. Și totuși e cu mult mai puternic și capabil. Datorită cipului A7, conexiunilor wireless avansate și aplicațiilor de excepție pentru productivitate și creativitate — toate integrate perfect în iOS 7 — iPad Air te lasă să faci mai multe decât ți-ai imaginat. În mai multe locuri decât ți-ai fi închipuit.
Practic, Apple a reusit sa faca tableta cu 16.2mm mai ingusta decat iPad 4 sau iPad 3, insa iPad Air este si cu 1.2mm mai scunda decat modelele anterioare, totul in ideea de a o face mai portabila. Separat de aceasta reducere a dimensiunilor, Apple a reusit sa reduca, cu aproape 200 de grame greutatea tabletei iPad Air fata de iPad 3(183 grame fata de iPad 4), iar acest lucru conteaza extrem de mult, deoarece veti simti tableta mult mai usoara in mana, ea devenind acum mult mai portabila. Incheind informatiile despre dimensiuni va spun ca desi in toate pozele vedeti o comparatie cu iPad 3, specificatiile sale sunt identice cu cele ale iPad 4.
In afara acestor modificari evidente, iPad Air vine cu un port Lightning, exact precum iPad 4, insa si cu un set de difuzoare stereo(precum iPad Mini), iPad 4 nefiind echipata cu asa ceva. iPad Air are si un sertar SIM repozitionat in partea stanga jos a carcasei, iPad 3 si iPad 4 avandu-l montat in partea stanga sus, opusa butoanelor de volum. Suplimentar fata de iPad 3, iPad Air are un microfon(2 in total) pozitionat in plasticul care acopera antenele pe care le regasim in partea superioara a carcasei, iar daca va uitati atenti la inelul ce inconjoara camera principala, veti observa ca el este mai gros la noua tableta. Aceste doua microfoane ale iPad Air ajuta la imbunatatirea calitatii convorbirilor FaceTime, dar si la imbunatatirea calitatii audio a clipurilor video inregistrate folosind noul produs Apple.
iPad Air e imposibil de subțire, dar incredibil de durabil datorită carcasei unibody din aluminiu. Volumul său s-a redus cu aproape un sfert față de iPad-ul din generația precedentă. Așa că acum sfidează gravitația cu sub o jumătate de kilogram. Însă ce face iPad Air cu adevărat remarcabil e puterea și capacitatea imensă din spatele carcasei elegante. Așa că poți face și mai multe cu el, fără să cari prea multe cu tine.
In final, avem butoane de volum/mute/lock, iPad Air fabricate din aluminiu, exact precum la iPad 4 , in timp ce iPad 3 le are fabricate dintr-un plastic nu foarte premium. Noile butoane au si un design usor modificat fata de cele implementate in iPad 3, ele fiind mai usor de utilizat, dar si mai atractive, o schimbare importanta fiind sesizabila la butoanele de volum care nu sunt compuse dintr-un singura bucata de material, ci din doua separate. In final vorbim si despre o modificare a materialului din care este fabricat marul prezent in mijlocul carcasei, versiunea alba a iPad Air avand un logo Apple fabricat din aluminiu. Inainte sa inchei, trebuie sa mentionez ca iPad 4 avea acelasi tip de butoane precum iPad Air, deci fata de acea tableta nu veti sesiza diferente decat in ceea ce priveste culoarea butoanelor.
Acestea fiind spuse, este extrem de usor sa deosebiti iPad Air de iPad 3, insa fata de iPad 4 o veti putea deosebi doar prin culoare, noile difuzoare stereo si dimensiuni, deoarece aceasta din urma tableta are un design similar cu noul produs conceput de catre Apple.
Ecran – acelasi Retina Display uimitor
In iPad Air veti regasi acelasi Retina Display cu diagonala de 9.7 inch, cu rezolutie 2048 x 1536 pixeli si 264 pixeli per inch si 3.1 milioane de pixeli afisati pe ecran, acelasi culori vibrante, aceeasi luminozitate puternica, iar asta in conditiile in care Apple utilizeaza un panou nou. In efortul de a reduce dimensiunile tabletei, cei de la Apple au implementat un nou tip de ecran in iPad Air, acesta fiind mai subtire si mai mic decat cel implementat in iPad 3/4. Mai mult decat atat, noul ecran consuma si mai putina energie, astfel ca Apple a eliminat unul dintre LED-urile utilizate pentru iluminare.
Esențial la iPad a fost întotdeauna ecranul. Acest lucru e cu atât mai adevărat la iPad Air. Asta fiindcă i-am redus lățimea odată cu cadrul care înconjoară ecranul. Însă mărimea uluitorului ecran Retina este exact aceeași. Așa că poți să-ți delectezi ochii pe o suprafață și mai generoasă. Cu o rezoluție de 2048×1536 și peste 3,1 milioane de pixeli, fotografiile și videoclipurile sunt ultradetaliate, iar textul are o claritate remarcabilă. Pixelii sunt imposibil de distins. Așa că vezi numai ce vrei să vezi.
Chiar daca unii asteptau, poate, o schimbare si in ceea ce priveste Retina Display-ul tabletei iPad Air, cei de la Apple au considerat ca acest lucru nu este necesar deocamdata. In concluzie, iPad Air continua sa ofere utilizatorilor posibilitatea de a vizualiza imagini pe un ecran grozav, laudat de specialistii din intreaga lume.
Hardware – chip A7 – cel mai rapid terminal mobil de pe piata
Dupa cum era de asteptat, in tableta iPad Air regasim exact acelasi chip A7 precum in iPhone 5S, exact acelasi procesor de 64 de biti, acelasi coprocesor de miscare M7 si exact aceeasi cantitate de RAM. Practic iPad Air are un chip A7 cu un procesor de 64 de biti tactat la 1.4 GHz, fata de 1.3 GHz cat are cel din iPhone 5S, are 1 GB RAM DDR3 si un chip grafic quad-core PowerVR G6430, aceasta configuratie oferindu-i tabletei titlul de cea mai puternica tableta de pe planeta, iPhone 5S fiind incoronat in acelasi mod pe piata smartphone-urilor.
Cipul A7 duce iPad-ul pe noi culmi de putere și viteză. Grație cipului A7, aplicațiile funcționează mai rapid. Jocurile răspund mai bine. Și tot ce faci cu iPad Air dă senzația de rapiditate crescută, asta fiindcă e mai rapid. Mai exact, de două ori mai rapid. Și este doar începutul. Acceptă OpenGL ES versiunea 3.0 pentru grafică detaliată și efecte vizuale posibile în trecut doar pe computere desktop și console de jocuri. Iar cipul A7 oferă arhitectura pe 64 de biți, deschizând orizonturi către aplicații și mai solide, și mai eficiente. Asta înseamnă și mai multe posibilități pentru ceea ce poți face cu iPad Air.
Chiar daca noul chip A7 are putere de procesare foarte mare, tehnologia de 64 de biti si modul extrem de eficient de administrare a bateriei sunt celelalte doua caracteristici importante ale sale. Tehnologia de 64 de biti permite, aplicatiilor care o suporta, sa beneficieze de o alocare mult mai eficienta a resurselor procesorului si a memoriei RAM, acest lucru contribuind la imbunatatirea performantelor chiar si in situatiile in care dezvoltatorii nu si-au actualizat aplicatiile pentru a le face 100% compatibile cu noul chip. Separat de acest lucru, noul chip A7 administreaza mult mai eficient energia disponibila in baterie, acest lucru permitand companiei Apple sa reduca semnificativ capacitatatea bateriei fara a afecta autonomia, dar despre acest lucru vom vorbi putin mai tarziu.
iPad Air a fost conceput să se afle mereu în mișcare. De aceea coprocesorul M7 este alegerea logică. El măsoară mișcarea iPad-ului Air prin extragerea de date de la accelerometru, giroscop și busolă. Astfel, aplicațiile îți oferă o experiență de utilizare și mai bună pe baza mișcărilor iPad Air. Această sarcină i‑ar reveni de regulă cipului A7. Însă M7 o realizează mai eficient și economisește energie.
Practic noul chip A7 face din iPad Air cel mai rapid iDevice lansat vreodata de catre compania Apple, in review-ul pentru iPhone 5S v-am explicat toate detaliile tehnice, insa important de retinut este ca achizitionand aceasta tableta veti tine in mana cel mai rapid terminal mobil Apple. In momentul de fata niciun smartphone sau tableta Android nu are rezultate totale mai bune decat tableta iPad Air a celor de la Apple, iar asta in conditiile in care in ea regasim un procesor dual-core si 1 GB RAM si in unele terminale Android avem procesoare quad/octo-core si pana la 3 GB RAM.
iOS 7 – cea mai mare schimbare facuta pentru iOS
Daca aveti deja iOS 7 lansat pe vreun alt iDevice, atunci va spun ca in iPad Air nu veti regasi altceva decat elemente mai mari, special facute pentru ecranul de 9.7 inch. Daca nu ati instalat deocamdata iOS 7, atunci va recomand sa cititi acest articol in care gasiti explicate in detaliu toate noutatile puse la dispozitie de catre compania Apple pentru noi. iOS 7 reprezinta cea mai mare schimbare facuta vreodata de catre Apple pentru sistemul sau de operare dedicat iDevice-urilor si ramane ca voi sa va convingeti singuri daca va place sau nu.
Din moment ce iOS 7 a fost conceput pentru iPad Air, totul nu pare doar frumos, ci și rulează frumos. În plus, iOS 7 prezintă noi caracteristici de excepție, precum un multitasking mai inteligent, AirDrop și Centru de control. Pentru ca tot ce faci zilnic să fie și mai simplu, mai rapid și mai plăcut. Ai tot ce te-a făcut să te îndrăgostești de iOS. Și atracția e și mai puternică.
Faca o paralela intre performantele iPad Air si cele ale iPad 3(tableta pe care o detin), va pot spune ca totul va rula mult mai rapid pe noua tableta a celor de la Apple. iPad 3 a fost si va ramane o tableta cu hardware insuficient de bun pentru a-i sustine Retina Display-ul, iar iOS 7 o face greu de utilizat. In cazul iPad 4 diferentele nu sunt chiar atat de mari precum ati crede, iar singura motivatie pentru a face trecerea de la acest produs la iPad Air are legatura cu portabilitatea ridicata a tabletei si nimic mai mult.
Lasand la o parte aceste caracteristici, trebuie sa mentionez faptul ca anul acesta Apple nu a implementat vreo functie speciala disponibila doar pe tableta iPad Air si indisponibila pe celelalte tablete cu ecran de 9.7 inch. In general compania Apple avea obiceiul de a oferi functii noi exclusiv pe tabletele recent lansate, insa in cazul iPad Air acest lucru nu se intampla, modificarile hardware fiind, aparent, suficiente pentru cei din Cupertino.
Autonomie – 10 ore de utilizare in aproape orice conditii
Desi am avut o tableta iPad Air in teste pentru doar doua zile si nu mi-am putut face o parere in legatura cu autonomia sa, cei care au testat-o pana in prezent sustin ca ea ofera in continuare 10 ore de utilizare pentru noi. Realizarea celor de la Apple este impresionanta in conditiile in care bateria de 3 celule din iPad 3 sau iPad 4 a fost inlocuita cu o baterie de 2 celule, capacitatea sa de stocare a energiei scazand cu 33% de la 43 Whr la 32.9 Whr, iar asta fara a afecta in vreun fel autonomia.
iPad Air e puternic, însă fără să aibă nevoie de prea multă putere. Și deși e cu 20% mai subțire și de până la două ori mai rapid decât iPad-ul din generația anterioară, el îți oferă și acum aceeași incredibilă durată de 10 ore a bateriei.1 Asta fiindcă cipul A7 nu e doar mai puternic, ci și mai eficient. Așa că oriunde ai merge cu iPad Air, vei avea destulă energie să mergi și mai departe.
Pentru acest lucru trebuie sa multumim chip-ului A7 care administreaza mult mai eficient energia, dar si noului Retina Display fabricat folosind o tehnologie diferita. Chiar daca tableta pastreaza autonomia grozava, ea se va incarca mult mai repede decat modelele din generatiile anterioare, iar conform masuratorilor facute pana in prezent, timpul de incarcare scade cu aproximativ o ora si jumatate fata de tableta iPad 4, deci nu veti mai astepta chiar atat de mult dupa terminarea energiei.
Inainte sa inchei aceasta sectiune, va spun ca tableta iPad Air poate fi utilizata timp de 24 de ore ca si hotspot mobil, deci daca aveti nevoie de ea pentru a naviga in mod constant pe internet, puteti fi siguri ca 24 de ore de usage veti obtine de la ea in acest modul.
Camera – aceleasi rezultate slabe fara un flash LED
Desi in ultimele saptamani de zile s-a zvonit ca iPad Air va fi disponibila cu o noua camera, de 8 megapixeli, in realitate Apple a pastrat camera veche si a imbunatatit-o nesemnificativ. Dupa cum puteti vedea deja, daca in casa nu aveti lumina foarte puternica, tableta va inregistra poze de o calitate foarte slaba, in timp ce in lumina naturala pozele vor fi decente, insa nu grozave, diferenta fata de cele inregistrate cu iPad 3 sau iPad 4 fiind inexistenta si asta chiar daca Apple prezinta camera iSight drept o realizare extraordinara.
Noi ne gândim care sunt ingredientele unei poze excelente, iar ție îți rămâne doar să o realizezi. Camera iSight de 5 megapixeli de pe iPad Air te ajută să surprinzi toate momentele importante într-o clipă. Folosește ecranul Retina ca vizor pentru a încadra perfect subiectul. Printr-o simplă alunecare a degetelor alegi între fotografiere sau înregistrare HD la 1080p. De fiecare dată, procesorul de semnal al imaginii din cipul A7 face echipă cu camera și realizează o serie de ajustări pentru poze și videoclipuri grozave — totul automat. Tu trebuie doar să te gândești cu cine vrei să împărtășești momentul.
In iPad Air Apple a implementat o camera iSight de 5 megapixeli care, spre deosebire de camerele disponibile in iPad 3/4/Mini are o distanta focala imbunatatita. Utilizand exact senzor cu acelasi aperture, cei de la Apple nu ne ofera posibilitatea de a face poze grozave, diferentele dintre cele inregistrate cu iPad Air si iPad 3 fiind minime. In ceea ce priveste clipurile video nu avem parte de surprize sau noutati, tableta inregistreaza in continuare video in format 1080p la 30 fps, insa nu are disponibila functia slow motion din iPhone 5S.
Camera frontala a iPad Air are aproape aceleasi specificatii cu cea disponibila in iPad 4, avand tot 1.2 megapixeli, inregistrand clipuri video tot la 1280 x 960 pixeli, dar avand o distanta focala imbunatatita. Desigur ca nici aici nu veti observa diferente in ceea ce priveste inregistrarea pozelor sau efectuarea de apeluri video, lumina ambientala facand intotdeauna diferenta dintre imaginile bune si cele foarte proaste. Din punctul meu de vedere, tabletele au nevoie doar de o camera frontala pentru apeluri video si nimic mai mult, iar afirmatia asta o fac deoarece in lipsa unui flash LED, camera principala din iPad este buna pentru a face poze doar afara.
Uneori vrei să vezi cu cine vorbești. Și pe iPad Air conversațiile n-au arătat niciodată mai bine datorită apelurilor video prin FaceTime. Efectuează apeluri video prin Wi‑Fi sau rețeaua mobilă și vezi (sau arată) fiecare expresie pe superbul ecran.4Acum, camera FaceTime HD are un senzor BSIde nouă generație cu pixeli mai mari. Astfel, toate conversațiile tale prin FaceTime, toate autoportretele și toate pozele de grup cu Photo Booth sunt mai strălucite și atunci cândlumina este slabă.
Acestea fiind spuse, nu stiu cine se astepta sa vada noutati importante pentru camera iPad Air, dar cu siguranta vor fi destui dezamagiti, numarul de persoane care inlocuiesc un aparat foto cu o tableta fiind destul de mare.
Conectivitate – tehnologii noi si suport pentru cele mai multe benzi 4G LTE
Pe partea de conectivitate avem doua surprize importante din partea companiei Apple, una in ceea ce priveste chip-ul GSM, cealalta in ceea ce priveste chip-ul Wi-Fi. Incepem cu chip-ul GSM si va spun ca iPad Air este capabila in continuare sa acceseze retelele 3G+ si 4G LTE din Romania, fiind capabila sa atinga viteze de pana la 100 Mbps, daca reteaua le ofera. Spuneam totusi ca avem parte de o surpriza, si ea are legatura cu suportul pentru retele 4G LTE, noua tableta fiind compatibila cu 14 benzi 4G LTE de pe glob(1/2/3/4/5/7/8/13/17/18/19/20/25/26), Apple fabricand terminalul mobil cu suport pentru cele mai multe retele 4G LTE din lumea intreaga.
iPad Air cu Wi‑Fi + Cellular îți permite să te conectezi la internet chiar și dacă ești departe de un semnal Wi‑Fi. iPad Air acceptă și mai multe benzi pentru a se conecta la și mai multe rețele de date celulare din lume.2 Acum, poți intra online la viteze cu adevărat mari — mai mari și decât în broadband, în unele cazuri — în mai multe locuri. Iar abonamentele de internet sunt flexibile, așa că nu trebuie să semnezi un contract.
In ceea ce priveste vitezele obtinute in Romania, observati din imagini ca puteti atinge 50 Mbps fara nicio problema pe reteaua celor de la Orange Romania, insa desigur ca viteza poate fi mai mica sau mai mare in functie de zona in care testati reteaua. In acest articol v-am prezentat in detaliu informatii despre acoperirea 4G LTE din Bucuresti si zonele in care aveti parte de vitezele cele mai bune, Orange Romania fiind intr-un plin proces de extindere a retelei, indisponibila deocamdata in alte orase mari din tara, exceptie facand Brasovul.
De la partea GSM trecem la partea Wi-Fi, aici Apple implementand aceeasi tehnologie MIMO disponibila in terminalul iPhone 5S. Introducand doua antene Wi-Fi in iPad Air, ambele compatibile cu standardul 802.11a/b/g/n Wi-Fi, Apple a putut utiliza si tehnologia MIMO, sau multiple-input multiple-output, ea permitand dublarea vitezelor ce pot fi atinse folosind retelele wireless. Practic acest lucru inseamna ca un router capabil, precum AirPort Extreme, permite conectarea la retele de 2.4GHz si 5GHz in standardul 802.11n, utilizatorii putand atinge viteze teoretice de pana la 300 Mbps pentru navigare pe internet/download, tabletele iPad lansate in anii trecuti fiind capabile sa atinga doar maxim jumatate din aceasta viteza.
iPad Air îți oferă performanțe Wi‑Fi de până la de două ori mai bune datorită celor două antene și tehnologiei MIMO (multiple-input multiple-output). Cu Wi‑Fi dual-band (2,4 GHz și 5 GHz) 802.11n și MIMO, vitezele de descărcare pot ajunge până la 300 Mbps — de două ori mai mult decât la iPad-ul din generația anterioară. Așa că acum, când vrei să descarci un film, să partajezi fotografii sau documente prin AirDrop sau pur și simplu să stai pe net, conexiunea e mai rapidă ca niciodată.
Implementarea suportului pentru tehnologia Wi-Fi MIMO reprezinta o surpriza placuta, insa din pacate va trebui sa aveti si un router capabil sa sustina conexiuni de 2.4GHz si 5 GHz pe standardul 802.11n, altfel nu veti putea beneficia de toata aceasta viteza. In concluzie, iPad Air imbunatateste semnificativ conectivitatea in orice conditii, asa ca veti avea parte de acces la internet la viteze mari daca punctele de acces vi le ofera.
Accesorii – huse Smart Cover si Smart Case intr-un format nou
Avand in vedere ca iPad Air are dimensiuni diferite fata de vechile produse, Apple avea nevoie si de accesorii noi, asa ca versiuni modificate ale Smart Cover si Smart Case au fost lansate. Noile produse sunt disponibile in culori noi, insa din pacate si cu un foarte mare inconvenient. Daca in trecut Apple ofera Smart Cover-uri din piele cu magneti, incepand cu iPad Air a renuntat la acest lucru, comercializand doar Smart Case-uri cu o coperta din piele, Smart Cover-urile fiind disponibile doar cu coperti din plastic.
Protecția iPad-ului nu a fost niciodată mai strălucită. Asta fiindcă Smart Cover a fost reproiectat pentru a accentua profilul incredibil de subțire al iPad Air. La închidere, Smart Cover adoarme iPad-ul Air și protejează ecranul. Când deschizi Smart Cover, iPad Air se trezește imediat. Dacă îl pliezi, ai un suport. Iar acum vine în șase culori intense.
Detin un Smart Cover din piele de peste 2 ani si jumatate de zile si sunt extrem de multumit de el, calitatea fiind net superioara celei utilizate la carcasele din piele pentru iPhone 5S. Avand in vedere calitatea acestui produs si usurinta de a il utiliza cu tabletele iPad, cred ca Apple a luat o decizie proasta prin renuntarea la el, insa cei din Cupertino stiu mai bine cum sa-si organizeze business-ul si sa scoata in continuare bani de la utilizatori.
Pentru o protecție din toate unghiurile, Smart Case îți acoperă complet iPad-ul Air — fața și spatele. Smart Case a fost reproiectat cu un nou profil suplu, care se mulează perfect pe iPad Air. Pielea de calitate premium te face să experimentezi luxul la fiecare atingere. Și e disponibil în șase nuanțe superbe, pentru un plus de culoare. La fel ca Smart Cover, Smart Case trezește și adoarme iPad Air la deschidere și închidere, și formează un suport confortabil prin pliere.
Concluzii
Am vorbit despre ceea ce aduce nou iPad Air, insa sunt sigur ca multi dintre voi au o singura intrebare in gand: merita sa achizitionez aceasta tableta? Ca de obicei, raspunsul este complex si voi incerca sa ofer un raspuns in avand in gand doua tipuri de utilizatori. Primul tip ii implica pe cei are au o tableta iPad 3(ipad mini) sau mai veche si sunt nehotarati, iar aici ma includ si pe mine, si va spun fara niciun dubiu ca upgrade-ul merita daca aveti iOS 7. Noua versiune a sistemului de operare functioneaza groaznic pe tablete, performantele fiind serios afectate, asa ca nu pot decat sa va recomand sa faceti upgrade, iar eu unul il voi face in curand.
Al doilea tip de utilizatori ii implica pe cei care au iPad 4, o tableta care se descurca bine in a rula iOS 7 si ofera performante apropiate de cele ale iPad Air. In aceasta situatie, singurul motiv real de a face upgrade are legatura cu portabilitatea, deoarece noul produs este mai usor de tinut in mana multumita reducerii greutatii, dar si a dimensiunilor. Nu performantele ar trebui sa va motiveze sa faceti upgrade, ci pura dorinta de a fi mai portabili cu aceasta tableta, iar daca as fi avut o tableta iPad 4 si nu m-ar fi interesat sa fiu mai portabil, probabil as fi trecut cu vederea upgrade-ul.
iPad Air este o tableta grozava, cu cel mai bun design conceput de catre Jony Ive si echipa sa, este cel mai rapid iDevice disponibil pe piata, iar in categoria sa de pret isi merita fara discutie banii. Acestea fiind spuse, tableta iPad Air este disponibila in oferta celor de la Orange Romania in aceasta pagina, ei avand preturi usor mai mici decat in majoritatea Apple Store-urilor europene, o premiera pentru Romania.
This post was last modified on nov. 6, 2013, 7:43 AM 07:43