Multumita celor de la ING Bank, am avut ocazia de a testa sistemul ING Pay si probabil unii dintre voi mai tineti minte ca vi l-am prezentat deja cu cateva luni in urma. ING Pay este un sistem de plati mobile care ne permite sa achitam aproape orice folosindu-ne iPhone-urile, o aplicatie disponibila in App Store-ul celor de la Apple, un chip NFC special si o carcasa in care trebuie sa introducem iPhone-ul pentru a face legatura intre el si chip-ul NFC utilizat pentru plati. ING Pay poate fi folosit si cu alte smartphone-uri (lista completa aici), dar eu l-am testat doar pe iPhone.
Carcasa oferita de catre cei de la ING este eleganta, destul de placuta la atingere, protejeaza terminalul in cazul unor accidente, insa este necesara pentru a face platile mobile din moment ce terminalele noastre nu au chip NFC inclus. Carcasa este compatibila doar cu iPhone 4 si iPhone 4S, in spate are un locas special in care introducem acel chip NFC oferit de catre ING oricarui client interesat, iar in imaginile acestui articol puteti vedea cum arata ea. Desi aceasta carcasa face iPhone-ul putin mai gros dupa instalare, utilizarea sistemului va va convinge, probabil sa treceti peste acest mic inconvenient.
Aplicatia compatibila cu ING Pay face legatura dintre iPhone si contul vostru ING, singurul pas pe care trebuie sa il faceti voi dupa intalarea ei fiind sa introduceti PIN-ul cardului pe care doriti sa il utilizati cu sistemul. Dupa conectarea la carcasa, aplicatia ne ofera doua metode de plata, in functie de valoarea cumparaturilor. Primul mod va permite sa faceti orice plata de pana la 100 de RON la comercianti fara a introduce PIN-ul cardului, urmand ca acesta sa fie introdus pentru platile mai mari, iar al doilea mod impune introducerea PIN-ului la orice plata. Prima varianta e pentru viteza maxima a tranzactiei, a doua pentru securitate maxima, si poti alege pe cea care ti se potriveste mai bine.
In aceasta pagina cei de la ING listeaza toate locatiile in care sunt disponibile PayPass-urile speciale care va permit sa efectuati plati, iar acolo ar trebui sa vedeti POS-uri care au logo-ul VISA Paywave(precum cel din prima imagine a acestui articol). Printre alte magazine, gasiti astfel de Paypass-uri in hypermarket-urile Carrefour, in farmaciile Helpnet, in magazinele Inmedio, la KFC, Pizza Hut, Dristor Kebab.
Daca locatia va permite sa platiti folosind acest sistem, atunci va faceti cumparaturile, mancati, sau faceti orice doriti, apoi la casa operatorul va activa plata prin PayPass
, voi va trebui sa deschideti aplicatia ING Pay, sa accesati meniul Pay Now, sa apropiati carcasa de aparat si asta este tot. Plata se face in doar cateva secunde fara ca voi sa introduceti vreun PIN(exceptie fac tranzactiile de peste 100 RON) si fara sa scoateti cardul sau portofelul din buzunar.Dupa efectuarea platii, aplicatia va salva automat in terminalul vostru o intrare in care veti vedea doar suma platita, informatiile despre comerciant putand fi editate de catre voi. Mai mult decat atat, aplicatia va permite sa alegeti o categorie pentru plata voastra, pentru ca mai apoi sa va ofere optiunea de a filtra toate platile dupa anumite categorii. Desigur ca toate aceste plati pot fi trimise prin email daca doriti, acest sistem fiind util in cazul in care efectuati un restore, sau schimbati terminalul.
Am fost extrem de placut impresionat de rapiditatea cu care sunt inregistrate platile de sistem si de usurinta cu care poate fi utilizata aplicatia, iar acum nu pot decat sa ma rog ca Apple sa implementeze un chip NFC in iPhone-uri sau ca ING-ul sa aiba carcase compatibile cu iPhone 5/iPhone 5S. Trebuie sa recunosc faptul ca inainte de a utiliza sistemul eram reticent in ceea ce priveste utilitatea sa, in principal din cauza faptului ca trebuie utilizata o carcasa si ca operatorii nu vor sti sa utilizeze PayPass-urile, dar spre uimirea mea, carcasa nu este deranjanta si operatorii erau instruiti dinainte despre modul de utilizare al aparatelor. Kitul de plati cu smartphone-ul ING Pay este disponibil in toate orasele care au un office ING si poate fi folosit in toate magazinele din lista de pe site, care cred ca se va extinde destul de rapid, avand in vedere utilitatea sa.
ING Pay este disponibil doar celor care sunt sau vor sa devina clienti ING, are un pret de conectare de 50 RON si un abonament anual de 50 RON, dar iti recuperezi rapid investitia, pentru ca toate platile facute prin aceasta platforma au 5% cashback, pana la un maxim 5 lei pe tranzactie, asa ca daca vrei sa-l folosesti , cu primele cateva tranzactii iti recuperezi investitia, si pe urma poti considera ca ai 5% reducere la cumparaturile rapide facute cu iPhone-ul prin ING PAY.
In aceasta pagina a bancii gasiti mai multe detalii despre sistem. Concluzionand, le multumesc celor de la ING pentru experienta si cred ca anul viitor mult mai multi dintre noi vor face plati mobile folosind terminale iPhone.
This post was last modified on nov. 8, 2013, 8:03 AM 08:03