Stiti cu totii ca in cazul platformei Android o noua versiune a sistemului de operare nu poate fi instalata decat in momentul in care producatorul terminalului vostru v-o ofera ca si update. Chiar daca Google actualizeaza Android-ul in vreun fel, acea versiune noua nu poate fi instalata pe alte terminale, decat cele din seria Nexus, decat dupa ce fiecare producator in parte o modifica si o pregateste special pentrua cel dispozitiv. Aceasta situatie a generat mari probleme in ceea ce priveste rata de adoptie a noilor versiuni ale Android, iar o companie s-a gandit sa ne prezinte discrepantele dintre ceea ce ofera Apple si ceea ce ofera concurenta.
In prima imagine a acestui articol puteti observa ca iDevice-urile au acces rapid la noile update-uri si majoritatea dintre ele au disponibile noile versiuni ale iOS chiar si la 5 ani de la lansarea pe piata. Situatia este complet diferita in cazul platformei Android, acolo suportul pentru noile versiuni ale sistemului de operare nefiind nici pe departe de la fel de bun. Unele terminale de top nu au posibilitatea de a instala cea mai recenta versiune a sistemului de operare deoarece producatorii lor nu o ofera, iar daca va uitati la grafic, veti observa ca numai in cazul terminalelor din Seria Nexus exista suport pentru cea mai recenta versiune a Android.
In majoritatea cazurilor, a detine un terminal Android inseamna a te impaca cu ideea ca nu vei putea instala un update majora decat daca ti-l ofera producatorul la cateva luni dupa lansare, sau daca instalezi ROM-uri publicate pe internet de catre diverse persoane. Oferind posesorilor de iDevice-uri acces la cele mai recente versiuni ale iOS, Apple se asigura ca ai sai clienti pot beneficia rapid de cele mai noi functii si update-uri de securitate, lucru imposibil de spus in cazul platformei Android.