X

Un partener Apple foloseste un sistem de scanare faciala pentru a evita angajarea de minori

  Saptamana trecuta Pegatron, unul dintre partenerii asiatici ai Apple, a fost in centrul atentiei dupa ce un copil de doar 15 ani a decedat dupa ce a lucrat tip de cateva saptamani de zile la o linie de asamblare a terminalelor iPhone 5C. Fiind vorba despre o problema atat de importanta, compania Apple a trimis o echipa medicala la fata locului pentru a investiga cauza mortii tanarului, rezultatul final dovedind faptul ca nu conditiile de munca din fabrica Pegatron au cauzat decesul. Desi a fost acuzata de catre multi jurnalisti ca a angajat copii care nu implinisera varsta de 16 ani si nu aveau drept de munca, Pegatron

s-a aparat spunand ca acel angajat folosise cartea de identitate a unei rude pentru a se angaja.

Apple supplier Pegatron began using facial recognition technology this year to screen applicants for its iPhone plant, illustrating how some companies are guarding against the growing problem of underage workers making their way into factories in China. Pegatron said applicants for its assembly line have their government-issued IDs checked for authenticity. Their faces are then matched to their ID photos through facial recognition technology, to weed out those using borrowed ID cards. Their names are also checked against police records.

  Pentru a oferi si mai multa siguranta in legatura cu tehnicile sale pentru a se asigura ca nu incalca legea, Pegatron le-a dezvaluit celor de la Wall Street Journal ca foloseste sisteme de scanare faciala pentru a verifica daca poza cartii de identitate apartine persoanei care incearca sa se angajeze. Problema in acest caz este ca un document fals, poate pacali sistemul celor de la Pegatron, recenta problema a tanarului decedat dovedind faptul ca sistemul este ineficient. Ca sa fiu sincer, nu inteleg de ce a dorit Pegatron sa mai ofere informatii suplimentare despre sistemul sau de verificare a angajatilor din moment ce el s-a dovedit a fi ineficient si un tanar a murit in fabrica sa, dar asta conteaza mai putin.

This post was last modified on dec. 16, 2013, 3:39 PM 15:39

Disqus Comments Loading...