MythBusters este unul dintre cele mai populare si mai vechi seriale TV despre stiinta si tehnologie, despre care probabil stiti deja de destul timp, ei testand diverse mituri urbane in emisiuni TV complexe cu experimente ce au rolul de a ne spune cat adevar exista in spatele tuturor acestor legende urbane. Pentru ca problema panourilor de protectie pentru ecranele smartphone-urilor este una dintre cele mai discutate din ultimii ani, cei de la MythBusters s-au gandit sa testeze cel mai utilizat produs de acest gen pentru terminale mobile, Gorilla Glass, pentru a vedea cat de bine rezista el in conditii de presiune sau de utilizare normala.
MythBusters – realitatea si fictiunea din spatele Gorilla Glass
In clipul video de mai sus aveti emisiunea realizata de catre cei de la MythBusters pentru a incerca sa demonstreze cata realitate exist ain spatele afirmatiilor celor de la Corning care sustin ca Gorilla Glass este cel mai bun material posibil pentru protejarea ecranelor noastre, el avand un grad mare de protectie chiar si in cazul impactului, nu doar a zgarieturilor. Denumita The Glass Age, emisiunea a atras sute de mii de vizualizari doar pe YouTube, ea fiind conceputa sub forma a doua parti distincte in care celebrii Adam Savage si Jamie Hyneman au demonstrat ca doar noi ne putem proteja cel mai bine smartphone-urile printr-o grija deosebita acordata in timpul utilizarii.
e amazed as Adam Savage and Jamie Hyneman introduce us to a whole new way of thinking about glass. Learn the history of glass innovation and watch incredible demonstrations of bendable optical fiber and thin, ultra-flexible glass.This is the Glass Age, where materials science is constantly pushing.This is the Glass Age, where materials science is constantly pushing boundaries and creating new possibilities for glass-enabled technology and design.
Corning a prezentat recent Goriila Glass 4 prin care sustine ca va imbunatati cu de pana la 2 ori rezistenta panourilor sale la impact, dar ramane de vazut daca tot ceea ce sustine ei acum va avea sau nu un fundament real.