iPhone 6 a fost cel mai bine vandut smartphone Apple in SUA in ultimele luni, el fiind urmat de catre iPhone 5S si iPhone 5C, terminalul iPhone 6 Plus fiind pozitionat pe locul 4 in topul de vanzari inregistrat de catre compania Apple.
Conform celor de la Kantar Media, iPhone 6 a contribuit la cresterea cotei de piata a iOS-ului in lumea intreaga, Europa si Australia fiind principalele motoare de crestere ale companiei Apple in cele 3 luni incheiate pe 31 octombrie. Dupa cum puteti vedea deja din imaginea de mai sus, Japonia a fost singura tara in care cota de piata a iOS-ului a scazut simtitor si vorbim despre una dintre tarile in care produsele companiei americane sunt extrem de populare.
In restul tarilor iOS-ul a inregistrat cresteri cosntante, Marea Britanie avand cea mai mare dintre ele, de 10.4%, in timp ce China a inregistrat-o pe cea mai mica, de doar 0.2%. Android-ul, pe de alta parte, a avut cresteri marginale in majoritatea tarilor monitorizate de catre cei de la Kantar Media, singura in care cresterea a fost mai mare de 10% fiind Japonia, acolo cota de piata a Android crescand cu doar 11.9% in doar trei luni de zile.
iPhone 5C se vinde mai bine decat iPhone 6 Plus
In ceea ce priveste popularitatea terminalelor, dupa cum va spuneam si la inceputul acestui articol, iPhone 6, iPhone 5S, iPhone 5C si iPhone 6 Plus este ordinea in care le regasim in topul vanzarilor inregistrate de catre Apple. Faptul ca iPhone 5C este mai bine vandut decat iPhone 6 Plus ar putea fi surprinzator pentru multi dintre cei care urmaresc evolutia companiei Apple, dar indisponibilitatea in stocuri a celui din urma terminal a afectat serios vanzarile.
In baza tuturor acestor date obtinute de catre cei de la Kantar, compania estimneaza faptul ca Apple are in fata cel mai profitabil trimestru fiscal din istorie, cu un numar record de terminale iPhone comercializate in lumea intreaga. Daca lucrurile vor sta asa sau nu vom afla in cea de-a doua parte a lunii ianuarie, atunci cand Apple isi va anunta rezultatele financiare pentru Q4 2014.