In 2015 unii dintre noi am ajuns dependenti de terminalele mobile pe care le utilizam zilnic, insa in anumite situatii vorbim despre probleme mult mai mari. Mai exact universitatea din Missouri, SUA, a descoperit ca unii utilizatori resimt efectele unei anxietati psihologice in momentul in care sunt separati de iPhone pentru o perioada lunga de timp.
Mai exact, universitatea sustine ca separarea unui utilizator de telefonul sau mobil, in speta iPhone, are drept efect o reducere a performantelor intelectuale. Testand teoria pe o multitudine de utilizatori de terminale iPhone, reprezentantii universitatii au ajuns as le recomande posesorilor de iDevice-uri sa nu se desparta pentru perioade lungi de timp de propriile terminale.
This study uniquely examined the effects on self, cognition, anxiety, and physiology when iPhone users are unable to answer their iPhone while performing cognitive tasks. Our findings suggest that iPhone separation can negatively impact performance on mental tasks. Additionally, the results from our study suggest that iPhones are capable of becoming an extension of our selves such that when separated, we experience a lessening of ‘self’ and a negative physiological state.
Conform rezultatelor studiului, posesorii de iPhone-uri care trebuiau sa indeplineasca anumite actiuni in timp ce le sunau telefoanele deveneau agitati, nefiind capabili sa rezolve teste cognitive simple. In baza acestor descoperiri, cercetatorii au ajuns la concluzia ca utilizatorii separati de iPhone-uri prezinta simptomele unor persoane care sufera de anxietate, asa ca aici vine recomandarea de mai sus.
Practic utilizatorii care sunt obisnuiti sa foloseasca in mod constant un iPhone ar trebui sa se asigure ca au terminalul permanent in preajma lor. In caz contrar, cand sesizeaza disparitia sa, ar putea deveni extrem de agitati, incapabili de a se concentra si incapabili de a isi indeplini sarcinile de serviciu sau cele scolare.
Mai mult detalii despre studiul universitatii veti gasi in aceasta pagina.