Anul trecut a fost dominat de zvonuri prin care eram anuntati ca Apple va proteja ecranele iPhone 6 si iPhone 6 Plus cu ecrane din sticla de safir, insa desigur ca acest lucru nu s-a materializat. Partenerul Apple, GT Advanced, nu a reusit sa produca sticla de safir suficient de buna si suficient de repede pentru Apple, astfel ca noile terminale folosesc in continuare Gorilla Glass pentru protectie. Desi anul trecut Apple nu a putut proteja prorpiile smartphone-uri cu sticla de safir, anul acesta lucrurile s-ar putea schimba radical pentru compania americana si nu numai.
We have just lab tested an important new sapphire technology that significantly lowers the screen reflectance of sapphire to much lower than glass, turning its former major disadvantage into a major new advantage. A technical note, this isn’t an Anti-Reflection AR coating, which would scratch off easily and defeat sapphire’s tremendous scratch resistance – so the enhanced sapphire is now number one in scratch resistance, low reflectance and performance in high ambient light. In addition, displays using it could run with lower screen brightness and result in increased running time on battery.
Mai exact, evolutia in ceea ce proveste metoda de fabricare a sticlei de safir ne va aduce
ecrane de protectie care reflecta mai putina lumina decat in trecut. Practic aceasta schimbare ofera safirului un grad de reflexie al luminii mai mic decat cel al sticlei normale, eliminand unul dintre marile sale dezavantaje in fata acestui material. Multumita acestei schimbari, ecranele protejate cu sticla de safir ar putea functiona la o luminozitate mai mica, deci imbunatatind radical autonomia bateriei.Combinand aceasta realizare cu imbunatatirea rezistentei la zgarieturi si reducerea costurilor de productie, safirul pare sa fie in sfarsit pregatit pentru utilizare in terminale mobile. Daca vom vedea sticla de safir in iPhone 6S este greu de spus acum, insa exista sanse mari ca Apple sa isi asume riscul in 2015.