Anual inaintea lansarii unui nou model al iPhone sau al unui nou model al iPad pe internet apar o multitudine de schite furate din fabricile partenerilor companiei Apple, unii parteneri ai celor din Cupertino dezvoltand produse in baza acestor schite. Pentru ca nu poate preveni furtul acestor schite din fabricile partenerilor sai, compania Apple a decis sa atace alte companii, mai exact cele care produc accesorii in baza schitelor furate. Apple considera pratic, ca daca nu exista persoane care sa plateasca sume importante de bani pentru aceste schite, nu va mai exista motivatie pentru a le fura, insa desigur ca se inseala amarnic.
…should Apple find that, prior to the release of a product, you have sought, obtained, or relied upon specifications of that product from sources other than Apple, Apple may choose to exercise its right to take action against you, which penalties can include, but are not limited to, Apple choosing not to stock your product in our stores.
Chiar si asa, in toamna anului trecut, chiar inaintea lansarii iPhone 6, Apple si-a obligat partenerii din programul MFi, Made for iPhone, sa semneze contracte prin care se obliga sa nu caute si sa nu plateasca pentru schite ale unor produse nelansate. Daca aceste companii incalca contractele, Apple poate renunta la colaborarea cu ei, poate retrage produsele lor din propriile magazine si ii poate actiona in judecata. Cei care au semnat contractele au ramas in conditii de colaborare bune cu Apple, cei care au refuzat au disparut din Apple Store-uri, insa acelasi lucru s-a intamplat si cu unele companii care au fost de acord.
Apple are o foarte mare problema in a mentine secreta activitatea sa de dezvoltare a produselor si asta pentru ca este o companie extrem de popular cu produse care genereaza un interes enorm. Desigur ca decizii de acest gen nu o vor ajuta sa pastreze secrete detalii despre iPhone 6s, dar Apple este datoare sa inerce.