Fostul CEO General Motors avertizeaza Apple in legatura cu fabricarea unei masini

Dan Akerson presedinte general motors

  Dan Akerson este fostul presedinte al binecunoscutului fabricant de automobile General Motors, iar intr-un interviu recent a tinut sa avertizeze compania Apple in legatura cu dezvoltarea unei masini. Stim inca de saptamana trecuta ca Apple are un derulare un proiect secret in cadrul caruia sute de angajati incearca sa dezvolte o masina electrica autonoma. Proiectul a fost aprobat de catre Tim Cook in cursul anului trecut, iar aparitia informatiilor privind existenta sa a generat destul neliniste in randul unor producatori de masini, astfel ca acum apar si primele critici.

They’d better think carefully if they want to get into the hard-core manufacturing. We take steel, raw steel, and turn it into car. They have no idea what they’re getting into if they get into that. A lot of people who don’t ever operate in [the automotive industry] don’t understand and have a tendency to underestimate [it]. I’d rather have the margins associated with the phone and produce [ 74.5 million of the devices, as Apple did last quarter].

  Dan Akerson sustine ca actionarii Apple ar trebui sa fie ingrijorati de intentiile companiei americane de a dezvolta produse care necesita investitii majore si au o marja de profit foarte mica. El spune ca Apple habar nu are in ce se implica atunci cand investigheaza posibilitatea de a dezvolta o masina, astfel ca ii recomanda lui Tim Cook sa ramana la dezvoltarea de iPhone-uri. El spune ca daca ar fi actionar Apple sau CEO al companiei americane, ar prefera sa vanda 75 de milioane de iPhone-uri in fiecare trimestru decat sa dezvolte o masina.

  Ingrijorarea lui Akerson vis-a-vis de compania Apple nu-si are rostul, dar daca el ar fi unul dintre actionarii importanti, atunci nelinistea ar fi pe deplin justificata. Chiar si asa, compania Apple pare sa fi angajat o gama diversificata de experti in dezvoltarea de automobile, deci are o idee destul de clara in legatura cu implicatiile unui asemenea proiect. Avand si o rezerva monetara de peste 170 de miliarde de dolari, Apple are suficiente resurse pentru a produce aproape orice doreste si cama sta pare sa doreasca sa faca.