iPhone 6 Plus vs Samsung Galaxy S6 Edge – comparatia camerelor

iPhone 6 Plus vs Samsung Galaxy S6 Edge - compaaratie camera 9

  iPhone 6 Plus si Samsung Galaxy S6 Edge sunt doua dintre principalele smartphone-uri care se vor lupta pentru atentia utilizatorilor in lunile urmatoare, iar noi avem acum ocazia de a vedea cat de bune sunt camerele produselor Apple si Samsung. iPhone 6 Plus are o camera de 8 megapixeli capabila sa inregistreze clipuri video in format 1080p, are stabilizator optic de imagine, deschidere f/2.2 si aspect ratio 4:3.

  Samsung Galaxy S6 Edge are o camera de 16 megapixeli cu deschidere f/1.9, capacitate de a inregistra clipuri video 4K si aspect ratio 16:9, deci teoretic ar trebui sa fie cu mult mai buna decat camera folosita in produsul Apple. Desi nu avem parte de o comparatie profesionala, un website danez a reusit sa ne arate cat de bine se comporta camerele celor doua dispozitive atat in ce priveste inregistrarea pozelor in diverse conditii, cat si in ceea ce priveste inregistrarea de clipuri video(ele fiind vizibile pe website-ul danezilor).

  Voi ce parere aveti, care terminal are camera mai buna ?

iPhone 6 Plus(sus) vs Samsung Galaxy S6 Edge(jos) – comparatie camere

iPhone 6 Plus va Samsung Galaxy S6 Edge - comparatie camera

iPhone 6 Plus vs Samsung Galaxy S6 Edge - comparatie camera

26 COMENTARII

  1. Din punctul meu de vedere pozele de pe galaxy S6 sunt ceva mai bune, dar are o problema cu white balance-ul (prea cald) si o supraexpunere la lumina directa a soarelui (se vede clar in pozele cu lantul). Astea sunt probleme pe care in mod normal ar trebui sa le regleze din soft.
    Pe lumina slaba S6 face poze mult mai curate. Trebuie sa va uitati la detalii gen sigla masinii, abtipildul de pe parbriz, numarul locului de parcare de pe stalp. La fel si in pozele cu umbre se vede ca la S6 zonele intunecate sunt mult mai putine. De exemplu in ultima fotografie masina de pe fundal din dreapta sau in prima fotografie detaliile de pe trotuar.
    In poza cu vaporul banuiesc ca e vorba de zoom digital ceea ce e egal cu zero la toate aparatele foto. Softurile care fac crop in poza dau rezultate mult mai bune decat orice zoom digital din aparat.
    Oricum pozele ar trebui analizate in mod normal la rezolutia la care au fost facute, dar vad ca nici danezii nu le-au publicat

  2. Niciodata camera de la un galaxy S sau Note nu se va putea compara cu camerele de pe iphone 4, 4s, 5 , 5s , 6… deoarece nu pot controla lumina, cu iphone 4s, in 10 secunde faci o poza de 32 megapixeli, cu un program numit hydra…. pe iphone mereu imaginile vor fii mai clare, sunetul mai clar si puternic.
    Cei de la samsung nu au reusit nici acum sa faca o camera in care lumina sa poata fii controlata cu tach focus-ul, ca in cazul celor de la apple…
    Samsung nici sa copieze nu e in stare, iar , iphone 6, cu 2 programe, unul epntru camera nocturna, altul pentru filmat 4k, bate orice GALAXY, HTC si alte telefoane concurente…
    Eu detin un iPhone 5s, dar m-am jucat si pe 6, 6 plus, ipad air 2 si toate au camerele lafel, adica FANTASTITCE, dar htc m8, lg g3, huawei P6, si niciunul nu se compara la camera cu un iphone 5s, care in naturalete-a pozelor si videoclipurilor este identic cu un iphone 4s.

  3. Vorbesti prostii… am avut iPhone 6 Plus si am comparat pozele, la rezolutia maxima, pe calculator cu Samsung Galaxy Note 4 si nu se compara. Pozele de pe 6 Plus, foarte slabe, ma asteptam la ceva mai mult avand in vedere ca ar trebuii sa fie ultima generatie… in lumina scazuta praf, se vede de parca faci poza cu iPhone 3G pe lumina. Daca doresti iti trimit poze facute cu iPhone 6/6+ la rezolutia maxima si poza facuta cu Note 4, e diferenta de la cer la pamant. Nu mai zice de programe ca degeaba, nu o sa fie iPhone-ul peste Samsung la camera in vecii vecilor, mai ales la calitatea rezolutiei.

  4. Adrian, in garaj, poza cu citroenu se vede clar numarul in poza de jos, pe cand sus e mai in ceata, clar la lumina mai putina, camera de pe samsung e mai buna. Sau cel putin asa vad eu.