X

Se scumpesc smartphone-urile, tabletele, laptop-urile si alte produse electronice

  Daca ati urmarit in ultimele luni evolutia cursului valutar al diverselor monede internationale, atunci probabil ati aflat ca dolarul a devenit din ce in ce mai “puternic”, in Romania el depasind valoarea de 4 lei, apropiindu-se de euro si fiind pe punctul de a genera o serie de scumpiri. Printre produsele sau serviciile care se vor scumpi din cauza cresterii valorii dolarului se numara si produsele electronice vandute in Romania, mai exact smartphone-urile, tabletele, laptop-urile, accesoriile pentru ele, dar si diverse alte produse electrocasnice.

  In momentul de fata majoritatea magazinelor inca vand stocurile vechi de produse cumparate cand dolarul avea o valoare de aproximativ 3.7 lei, insa incepand de luna viitoare ei vor incepe sa vanda produsele cumparate cu dolarul ce are o valoare de peste 4 lei si acest lucru va genera un val de scumpiri pe care multi il asteptau. Unii retaileri sustin ca preturile produsele electronice, si nu numai, se va scumpi cu 10% – 15% in perioada urmatoare si poate de aceea vedem acum atat de multe promotii cu o multitudine de produse disponibile la pret redus la o gama variata de magazine online.

  Scumpirea produselor dupa cresterea valorii dolarului este normala avand in vedere ca cu doar cativa ani in urma s-a intamplat un lucru exact opus, preturile multor produse electronice scazand pe fondul deprecierii dolarului vis-a-vis de leu si moneda euro. Acestea fiind spuse, daca va interesa sa cumparati ceva, ar fi bine sa o faceti acum, deoarece de luna viitoare veti plati mai mult pe acel produs si scumpirea este la fel de sigura precum pretul actual al dolarului.

This post was last modified on mart. 19, 2015, 8:43 PM 20:43

Disqus Comments Loading...