X

iOS 7 a fost lansat cu un design nou gandit pentru Apple Watch

  In 2013 compania Apple a lansat iOS 7 cu o schimbare majora a design-ului care a nemultumit o multitudine de posesori de iDevice-uri, compania americana renuntand la “skeumorfismul” lui Scott Forstall in favoarea unui design “plat” conceput sub indrumarea lui Jony Ive. Multi s-au intrebat de ce a facut Apple o schimbare atat de radicala pentru sistemul de operare dedicat iDevice-urilor, iar acum aflam ca totul are legatura cu Apple Watch, proiect pe care Jony Ive l-a supervizat indeaproape si pentru care a creat design-ul produselor, el fiind implicat si in procesul de creatie al interfetei sistemului de operare.

The flattening of Apple’s user interface that began in iOS 7 was as much a strategic move as an aesthetic one. iOS 6-style skeuomorphism would’ve felt downright gauche on the watch.

  Practic Apple avea nevoie de o interfata care sa faca mult mai usoara citirea de informatii pe Apple Watch si a obtinut acest lucru printr-o schimbare completa implementata in interfata sistemului de operare iOS, totul fiind gandit in avans, mai ales ca Apple Watch se afla in proces de dezvoltare inca din anul 2011.

Disqus Comments Loading...