X

Apple Watch – iata in ce conditii este acceptat in garantie daca il lovesti

Pentru ca Apple Watch a ajuns deja la anumiti utilizatori din lumea intreaga, compania Apple a inceput sa isi notifice angajatii din Apple Store-uri in legatura cu conditiile in care noile ceasuri vor putea fi acceptate pentru reparare de catre personalul sau in conditiile in care utilizatorii vor aduce unitati cu probleme.

V-am spus zilele trecute conditiile in care Apple Watch va putea fi schimbat sau returnat de catre utilizatorii care nu sunt multumiti de el, iar in cazul modelelor simple se pare ca angajatii Apple Store-urilor vor face aceleasi inspectii fizice pentru produse inainte ca ele sa poata fi primite in garantie in vederea repararii sau inlocuirii.

Conform informatiilor standard privind garantia, Apple Watch beneficiaza de 1 an de garantie pentru reparatii, iar voi veti primi un ceas nou daca : exista praf sau alta mizerie sub ecran, exista pixeli morti, exista semne de condensare pe panourile de sticla ale senzorilor implementati, dar si daca nu exista urme de ortare ale carcasei.

Apple Watch-ul vostru nu va beneficia de garantie gratuita, ci va trebui sa platiti pentru reparatii in cazul in care ceasul are : ecranul crapat, capacul coroanei digitale dezlipit, lovituri/crapaturi sau puncte de zgariere pe carcasa/ecran sau boane, scobituri sau crapaturi ale ecranului, urme de incercare de desfacere a carcasei, carcasa sau butoane indoite, elemente mecanice lipsa, crapaturi in carcasa.

In final avem si cazurile in care Apple Watch nu beneficiaza de garantie sau reparatie, aici intrand : unitatile dezasamblate care au componente lipsa, distrugerea unitatii in multiple bucati, iar in final aplicarea de componente contrafacute sau neautorizate in ceas.

Desi in ultimele doua situatii utilizatorul nu beneficiaza de reparare sau inlocuire gratuita in baza garantiei standard, in cazul in care Apple Care+ a fost cumparat, exista totusi sansa ca Apple sa respecte termenii pentru acordarea garantiei, astfel ca utilizatorii ar putea pleca acasa din magazin cu un Apple Watch nou sau reparat.

In momentul de fata Apple nu face reparatii pentru Apple Watch in magazine si le-a cerut inclusiv service-urilor autorizate sa trimita unitatile prin posta la centrele sale de service, astfel ca daca aveti probleme ce nu impun inlocuirea, veti avea de asteptat pentru a va putea utiliza din nou ceasul.

This post was last modified on apr. 24, 2015, 4:14 PM 16:14

Disqus Comments Loading...