Samsung Gear, seria de smartwatch-uri Samsung, va avea un competitor Apple Watch incepand de anul acesta, compania coreeana publicand in cursul noptii trecute un SDK special care permite dezvoltarea de aplicatii pentru viitorul produs. Ea a publicat inclusiv un material promotional menit sa atraga interesul dezvoltatorilor vis-a-vis de noul produs aflat in dezvoltare, acesta urmand a fi “raspunsul” celor de la Samsung pentru recent lansatul Apple Watch al Apple.
Samsung Gear va functiona in baza Tizen UI, o interfata special creata de catre cei de la Samsung pentru un smartwatch care va avea un panou frontal cu bezel rotativ ce va permite controlarea interfetei de utilizator. Daca Apple Watch are o coroana digitala care poate fi rotita pentru a controla interfata sistemului de operare, in cazul Samsung Gear vorbim despre in bezel care poate fi rotit in ideea de a oferi aceleasi functii.
The documentation also mentions the rotating bezel for the upcoming Gear smartwatch, and there is a comprehensive explanation of using it for page navigation inside apps and for device controls. Users can use the rotating bezel to get to a desired item in a list. If you haven’t signed up for early access, you can head over to the source link and do it now.
Samsung Orbis sau Gear A, indiferent ce denumire va alege compania pentru viitorul sau smartwatch, se anunta a fi extrem de interesant cu acest bezel rotativ, implementat ca raspuns pentru coroana digitala a Apple Watch. Folosind aceasta componenta utilizatorii vor putea controla inclusiv functii ale unora dintre aplicatiile disponibile in viitorul ceas inteligent, insa ramane de vazut cat de bine vor si dezvoltatorii sa implementeze tot.
Separat de ecranul circular cu bezel rotativ, noul smartwatch Samsung ar urma sa aiba : un ecran AMOLED, procesor Exynos fabricat de catre Samsung, conectivitate Wifi si Bluetooth, iar in final ramane posibilitatea de a face apeluri telefonice. Cei de la Samsung incearca sa le ofere utilizatorilor propriilor smartwatch-uri cat mai multe functii utile, insa in final aplicatiile conteaza cel mai mult si daca ele nu vor fi la fel de utile, atunci sansele de succes ale produsului sunt mici.