Ieri v-am povestit despre Hacking Team, o companie de securitate informatica specializata si pe spargerea iDevice-urilor pentru a fura date ce erau livrate catre agentii de informatii precum NSA sau CIA, iar informatiile furate de la ei si publicate pe internet ridica o mare problema.
Mai exact, iPhone, iPad si ipod Touch-urile care au jailbreak s-au dovedit a fi tinte usoare pentru Hacking Team, iar asta deoarece procedura de jailbreak si diverse tweak-uri instalate prin Cydia inlatura anumite sisteme de protectie implementate de catre compania Apple.
Evita AFC2
Programele de jailbreak lansate in ultimul an au venit fara o componenta importanta numita AFC2, ea fiind esentiala pentru a permite accesarea fisierelor de sistem ale iOS dintr-un calculator folosind programe precum iFunBox sau iExplorer.
Dupa instalarea AFC2 orice hacker poate prelua rapid orice din terminalele noastre, iar unul dintre programele dezvoltate de catre Hacking Team a avut la baza exploatarea AFC2 pentru a prelua informatiile din iDevice-urile tintelor NSA, CIA, etc.
In mod normal si fara jailbreak, accesul la aceste date este imposibil, mai ales daca nu autorizati un calculator sa acceseze datele din terminalele voastre, insa prin jailbreak si instalarea AFC2 lucrurile se schimba, asa ca daca doriti securitate mai buna, evitati acest pachet.
Schimbati parola SSH
Ceea ce foarte multe persoane nu stiu este ca in momentul in care fac jailbreak pentru iPhone, iPad si iPod Touch-urile lor este schimbata parola SSH care permite accesarea fisierelor sistemului de operare prin intermediul unei conexiuni WiFi.
Accesul nu este oferit direct dupa jailbreak, ci dupa instalarea unui pachet numit OpenSSH, iar daca voi nu schimbati acea parola standard, oricine se poate conecta la terminalul vostru atunci cand ii conectati reteaua WiFi, totul fara ca voi sa stiti acest lucru.
In aceasta idee, schimbarea parolei SSH pentru iPhone, iPad sau iPod Touch este imperios necesara, iar in articolul catre care aveti trimitere mai sus aveti explicata si procedura prin care puteti face acest lucru pentru a va proteja datele.
Stiu ca in Romania securitatea datelor nu este de o importanta majora pentru foarte multe persoane, insa este bine sa va ganditi pe viitor si sa nu va oferiti atat de usor parolele la conturi de email, Facebook, WhatsApp messenger si altele.
This post was last modified on iul. 8, 2015, 6:46 PM 18:46