V-am spus deja cum functioneaza stickul TV Orange, iar acum intram putin in detalii cu privire la experienta pe care o ofera produsul celor de la Orange, asta deoarece vorbim despre ceva diferit pentru tara noastra, ceva care are la baza o idee buna.
Cum arata
Dupa cum puteti vedea din imagini, stickul Orange TV are dimensiunea unui stick de internet pe care l-ati conecta in mod normal la un televizor, insa de aceasta data va trebui sa folositi un port HDMI pentru conectarea si redarea imaginilor pe televizorul vostru.
Stickul Orange TV a fost gandit pentru a putea fi purtat cu voi oriunde mergeti, el fiind suficient de mic pentru a fi introdus intr-un buzunar, astfel ca il puteti lua cu voi oriunde calatoriti pentru a va asigura ca urmariti continutul preferat indiferent de locatia voastra.
Cum functioneaza
Am vorbit deja despre intregul proces de functionare, iar acum va spun doar ca el are nevoie de un cablu pentru alimentare(alimentarea direct de la televizor cu un port HDMI fiind deasemenea posibila), un WiFi HotSpot pentru conectare in vederea redarii de informatii si doua aplicatii care va permit sa-l controlati direct de pe smartphone sau tableta.
Practic un smartphone sau o tableta sunt esentiale pentru intregul proces, asta deoarece stickul Orange TV nu poate fi utilizat fara un terminal mobil, alte optiuni de control separate de cele oferite de catre aplicatie nefiind disponibile pentru el.
V-am spus atunci ca stickul Orange TV ar functiona in baza tehnologiei AirPlay pentru iOS si acest lucru este complet adevarat, dar numai pentru afisarea de poze sau clipuri video din terminalele voastre, asta deoarece redarea continutului multimedia se face prin stick folosind conexiunea de internet si nu prin terminalele voastre.
Ce poti vedea ?
Dupa cum ii spune si numele, stickul Orange TV a fost special gandit pentru a ne oferi posibilitatea de a vedea continutul care este in mod normal disponibil in platforma online Orange TV, adica majoritatea posturilor TV pe care operatorul de telefonie mobila Orange TV le transmite.
Mai exact, vorbim despre nu mai putin de 87 de posturi TV disponibile si in platforma online Orange TV, vizualizarea lor facandu-se prin aplicatia Orange TV Go instalata in smartphone-ul sau tableta voastra, ea fiind utilizata doar pentru a da o comanda stickului Orange TV, streaming-ul video fiind facut prin el si nu prin terminalele voastre.
Separat de cele 87 de posturi TV aveti acces si la intreaga colectie de filme existenta in platforma Orange TV, care numara peste 600 de titluri, deci puteti urmari unele dintre cele mai bune filme produse vreodata, unele dintre ele fiind gratuite, alte trebuind inchiriate. Principala problema pe care am intalnit-o aici sta in faptul ca direct din aplicatie nu puteti inchiria filmele, astfel ca trebuie sa folositi un calculator pentru aceasta procedura.
Separat de acestea puteti urmari o multitudine de emisiuni TV ale anumitor posturi din platforma Orange TV, astfel ca veti putea vedea emisiunea favorita chiar daca nu ati avut posibilitatea de a o viziona atunci cand ea a fost difuzata la televizor.
Continuand, avem optiunea de a vizualiza webcam-uri si anumite emisiuni TV sau filme existente in platformele Voyo sau Antena Play, insa in cazul acestora exista anumite limitari impuse de catre tipul de abonament pe care il aveti pentru folosirea stickului Orange TV.
In final avem continut disponibil in platforma Dailymotion, detinuta de catre grupul Orange, dar si posibilitatea de a reda poze sau filme disponibile deja in terminalele noastre mobile, aceasta optiune fiind disponibila direct din aplicatia Poze.
Calitatea imaginilor
Pentru ca vorbim despre un produs menit sa afiseze canale TV si continut multimedia pe televizoare, care probabil au ecrane de rezolutie mare, v-ati astepta ca stickul Orange TV sa afiseze totul la o calitate cat se poate de buna si la rezolutie inalta pentru noi.
In baza testelor mele, continutul disponibil prin stickul Orange TV este redat la o rezolutie de 1920 x 1080 pixeli / 60p, iar calitatea imaginii este inferioara celei oferite de catre un post TV HD accesat printr-un decodor Orange TV sau o conexiune analog a unui furnizor de servicii TV.
Din pacate am fost dezamagit de calitatea imaginilor afisate de catre stickul Orange TV atat in ceea ce priveste vizualizarea canalelor TV, cat si in ceea ce priveste filmele sau emisiunile TV disponibile in platforma Orange TV a operatorului de telefonie mobila.
Imaginile afisate de prin stickul Orange TV sunt pixelate, iar chiar si in cazul vizionarii de la o distanta de 2 – 3 metri, la care stau majoritatea oamenilor fata de televizor, se poate observa usor ca nu avem parte de o claritate foarte buna prin acest serviciu.
Pentru ca vorbim despre un stick pe care utilizatorii il folosesc acasa cu o conexiune de internet de mare viteza, m-as fi asteptat sa avem parte de o calitate mult mai buna pentru redarea imaginilor, insa din pacate s-ar putea sa ramaneti dezamagiti.
Concluzii, utilitate si cat costa
Stickul Orange TV este o idee interesanta a celor de la Orange si, din punctul meu de vedere, poate fi extrem de util in situatiile in care va sunteti departe de casa si aveti o conexiune de internet buna, un televizor cu HDMI si doriti sa vedeti continutul multimedia al Orange TV pe un ecran mare.
Desi puteti avea parte de o experienta similara folosind o tableta sau un laptop conectate la un televizor pentru streaming, principalul beneficiu al stickului Orange TV sta in faptul ca el functioneaza autonom, astfel ca voi puteti sa va inchideti smartphone-ul si el va continua sa redea continut, desi fara posibilitatea de a fi controlat.
Cred ca stickul Orange TV poate fi o optiune excelenta pentru cei care locuiesc in zone fara furnizori de servicii TV, dar cu furnizori de servicii de internet, insa in orase il vad ca pe un produs cu o utilitate limitata, cu atat de multe televizoare in jur si fara avantajul claritatii imaginilor oferite de catre decodorul Orange.
Stick-ul Orange TV poate fi cumparat direct din magazinele Orange, la preturi ce incep de la 16 euro, iar mai multe detalii gasiti pe website-ul operatorului.
This post was last modified on iul. 16, 2015, 9:06 PM 21:06