Apple va investi 1.5 miliarde de dolari suplimentari in cercetare si dezvoltare pana la sfarsitul lunii septembrie, cheltuielile totale pentru acest segment urmand a se ridica la nu mai putin de 5.9 miliarde de dolari pentru intregul an fiscal al companiei Apple, o cifra mai mare decat totalul incasarilor multor companii.
Apple investeste din ce in ce mai multi bani in cercetarea si dezvoltarea de produse noi, iar asta in conditiile in care va reduce cu 1 miliard de dolari cheltuielile generale cu achizitionarea de instrumente de productie sau cladiri noi, reducerea de costuri fiind masiva pentru cei din Cupertino.
Suma suplimentara alocata pentru cercetare si dezvoltare nu este prezentata ca avand un obiectiv clar, deci ea va fi impartita in multiplele divizii care dezvolta produse noi pentru compania Apple, insa se pare ca masina Apple va avea parte de ceva mai multi bani decat pana acum.
Cei de la Apple sustin ca reducerea cheltuielilor generale nu au legatura cu renuntarea dezvoltarii unuia sau a mai multor produse importante, ele fiind facute doar prin eficientizarea anumitor proiecte derulate de-a lungul timpului, sau a altora ce urmeaza sa fie initiate.
Apple ramped up its R&D spending by $1.5 billion this year but plans to cut capital expenditure — current spending on equipment — for the rest of the year. A company spokeswoman said Apple lowered the forecast because it was able to spend more efficiently for tooling equipment and facilities. “There are no changes in our product plans,” she said.
Desi Apple cheltuie miliarde de dolari anual pe cercetare si dezvoltare, sumele alocate de catre ea pentru proiecte noi sunt totusi mai mici decat cele alocate de catre Samsung, de exemplu, coreenii investind mult mai mult in acest segment, dar asta si pentru ca au servicii mult mai diversificate.
Cercetarea si dezvoltarea este esentiala pentru ca Apple sa isi mentina pozitia pe piata si sa continue sa evolueze, asa ca e foarte probabil ca aceste cheltuieli sa fie din ce in ce mai mari in viitor pe masura ce va fi nevoie de inovatii si mai importante pentru utilizatori.