Google devine Alphabet, compania din Mountain View anuntand in cursul noptii trecute o restructurare masiva care va presupune impartirea diviziilor sale in multiple companii care vor administra mai eficient tot ceea ce face Google.
Mai exact, Alphablet va fi compania-mama a Google si a celorlalte sub-companii, Sundar Pichai urmand a isi asuma rolul de CEO al Google, el urmand a conduce divizii care administreaza si dezvolta Google Search, Android, Chrome, Google Apps si Gmail, Acestea urmand a fi singurele divizii majore care vor face parte din ea.
Separat de Google, compania-mama Alphabet va avea in subordine si multiple alte companii mai mici care vor dezvolta produse pentru case, produse pentru masini, , cercetare medicala si o multitudine de alte proiecte, fostul CEO Google, Larry Page urmand a o conduce, in timp ce Sergey Brin va fi presedinte al consiliului de administratie.
What is Alphabet? Alphabet is mostly a collection of companies. The largest of which, of course, is Google. This newer Google is a bit slimmed down, with the companies that are pretty far afield of our main Internet products contained in Alphabet instead. What do we mean by far afield? Good examples are our health efforts: Life Sciences (that works on the glucose-sensing contact lens), and Calico (focused on longevity). Fundamentally, we believe this allows us more management scale, as we can run things independently that aren’t very related.
Ca parte a acestei restructurari, compania Google va fi retrasa de pe bursa americana, ea urmand a fi inlocuita de catre Alphabet fara ca vreo modificare sa fie facuta pentru pretul actiunilor sau numarul acestora, $GOOG si $GOOGL urmand a ramane in continuare simbolurile recunoscute pentru tranzactii.
Restructurarea facuta de catre Google vine pe fondul unor multiple investigatii pentru practica neconcurentiala in multe zone de pe glob, astfel ca ea este destul de logica si cu siguranta va genera multiple schimbari pentru produsele companiei americane, insa ramane de vazut in ce masura ne vor afecta ele.
Acestea fiind spuse, va trebui sa va obisnuiti cu faptul ca Google face acum parte din compania Alphabet si nu mai este o companie de sine-statatoare.