Conform unor date analizate pe o perioada de mai bine de un an de zile, 82% dintre persoanele care si-au cumparat un smartphone Android nou au detinut in trecut tot un smartphone Android, deci vorbim despre o rata de retentie foarte mare pentru acest sistem de operare.
In cazul iOS-ului rata de retentie scade la 79%, o diferenta de trei procente fata de rata de retentie a sistemului de operare Android si desi ea pare nesemnificativa, daca ne uitam la numarul total de utilizatori, vorbim cel mai probabil desire milioane de smartphone-uri.
Cand vine vorba despre trecerea de la o platforma la alta, Android-ul are un avantaj deoarece 20% dintre utilizatorii care au cumparat un smartphone cu acest sistem de operare au avut in trecut un iPhone, in timp ce in cazul iOS-ului acest procent este de doar 16%.
In ceea ce priveste persoanele care cumpara pentru prima oara un smartphone, 62% aleg un terminal cu sistem de operare Android, in timp ce doar 24% aleg un terminal cu sistem de operare iOS, iar aceasta diferenta majora este data in principal de pretul de achizitie.
Daca ne uitam si sistemele de operare Windows Phone sau Blackberry, cifrele sunt mult mai slabe decat in cazul iOS sau Android, insa acest lucru este de inteles avand in vedere popularitatea scazuta a acestor platforme pentru terminale mobile.
Acestea fiind spuse, Android si iOS au rate de retentie foarte mare, insa sistemul de operare al celor de la Google este intr-un usor avantaj si nu doar aici, ci si atunci cand vine vorba despre atragerea de utilizatori noi sau motivarea de noi achizitii in randul oamenilor din lumea larga.
This post was last modified on aug. 11, 2015, 10:31 PM 22:31