X

iPhone 6S si compatibilitatea 4G Digi Mobil

V-am spus astazi ca iPhone 6S si iPhone 6S Plus sunt compatibile cu retelele 4G din Romania, insa in discutie ramane acum compatibilitatea dintre aceste terminale si reteaua 4G a celor de la Digi Mobil, ea urmand a fi lansata luna aceasta.

Desi iPhone 6S si iPhone 6S Plus sunt compatibile cu multe frecvente 4G LTE din lumea intreaga, nu acelasi lucru poate fi spus si despre frecventa TDD de 2600 MHz pe care va fi construita reteaua 4G Digi Mobil, aceasta nefiind listata printre lista de frecvente compatibile.

In cazul iPhone 6 si iPhone 6 Plus compania Apple scrie clar ca frecventa TDD de 2600 MHz a retelei Digi Mobil este compatibila cu terminalele, insa in cazul iPhone 6S si iPhone 6S Plus nu regasim o mentiune similara, de fapt toate retelele TDD fiind eliminate.

As vrea sa va pot spune ca Apple nu mentioneaza retelele TDD deoarece compatibilitatea cu frecventa de 2600 MHz o include automat, insa din pacate v-as minti pentru ca fara o specificare clara a compatibilitatii nimeni nu va poate garanta ca ea exista.

Din pacate, in lipsa unei actualizari a listei, exista o foarte mare posibilitate ca suportul pentru reteaua 4G Digi Mobil sa nu fie disponibil in iPhone 6S si iPhone 6S Plus, asa ca terminalele ar putea fi nefunctionale in aceasta retea, insa fara a testa nu puteti sti.

Pana una alta, daca doreati sa cumparati un iPhone 6S sau iPhone 6S Plus si sa il folositi in reteaua 4G Digi Mobil, va recomand sa nu va grabiti deoarece s-ar putea sa realizati ca nu veti putea folosi decat reteaua lor 3G pana in momentul lansarii iPhone 7.

This post was last modified on sept. 14, 2015, 12:06 PM 12:06

Disqus Comments Loading...