Cercetatorii universitatii Cambridge din Marea Britanie ofera aceste date, ei sustinand ca fiecare dintre cele 87% dintre terminalele Android mentionate sunt vulnerabile in fata a macar unei vulnerabilitati critice care afecteaza sistemul de operare al celor de la Google in momentul de fata.
Principala problema este ca desi Google lanseaza patch-uri de securitate pentru Android, diversii producatori ai terminalelor ce ruleaza acest sistem de operare nu se grabesc sa le implementeze in actualizari software pentru versiunile de Android instalate in produsele vandute pe glob.
Datele acestea au fost adunate de la peste 20.000 de terminale Android care au fost verificate cu o aplicatie numita Device Analyzer, iar in baza unei estimari prvind numarul total de terminale s-a ajuns la concluzia ca 87% sunt vulnerabile la macar 1 dintre cele 11 exploit-uri critice facute publice.
Nearly 90 percent of Android devices are exposed to at least one critical vulnerability, because of Android handset makers’ failure to deliver patches, according to research from the UK’s University of Cambridge. Consumers, regulators, and corporate buyers face a common problem when assessing Android smartphones, in that no one knows which vendor will supply patches after Google develops fixes for Android security bugs.
Conform acelorasi cercetatori in securitate informatica ai universitatii Cambridge, terminalele Android primesc nu mai putin de 126 de actualizari in fiecare an, insa majoritatea dintre ele nu rezolva probleme critice de securitate la care utilizatorii sunt expusi.
Din pacate pentru utilizatorii Android se pare ca producatorii terminalelor folosite de catre ei nu sunt protejate suficient in fata hackerilor, iar problema sta la producatori si nu la Google, ei intarziind implementarea patch-urilor de securitate.