Importanta acestui eveniment a motivat compania Facebook sa activeze pentru prima data functia Safety Check pentru o tragedie de acest gen, sistemul fiind in mod normal utilizat doar in cazul dezastrelor naturale si probabil unii dintre voi l-au vazut deja.
Pentru cei care nu l-au vazut, vorbim despre un sistem special al Facebook care notifica utilizatorii din regiunea afectata si le cere sa confirme ca sunt in siguranta pentru ca toti prietenii lor sa stie ca ei sunt teferi si nu au fost ranitii sau nu si-au pierdut viata.
Facebook a fost chestionata si criticata pentru activarea Safety Check in acest caz si pentru absenta activarii sale in cazul unor tragedii recente din Orientul Mijlociu, iar unul dintre vicepresedintii sai a explicat in detaliu motivele care au stat la baza acestei decizii.
We chose to activate Safety Check in Paris because we observed a lot of activity on Facebook as the events were unfolding. In the middle of a complex, uncertain situation affecting many people, Facebook became a place where people were sharing information and looking to understand the condition of their loved ones. We talked with our employees on the ground, who felt that there was still a need that we could fill. So we made the decision to try something we’ve never done before: activating Safety Check for something other than a natural disaster. There has to be a first time for trying something new, even in complex and sensitive times, and for us that was Paris.
Practic, pentru ca foarte multa lume impartasea informatii prin Facebook si cauta sa afle detalii despre rudele sau prietenii aflati in zonele afectate, compania americana a decis sa activeze Safety Check pentru a oferi rapid detalii despre situatia persoanelor implicate in evenimente.
Aceasta este prima oara cand Safety Check este folosit in urma unui atac terorist si conform celor de la Facebook, in situatii similare functia va fi activata din nou.