Apple a depus in 2014 o cerere pentru brevetarea acestei tehnologii si conform documentatiei celor din Cupertino, un terminal iPhone in care a intrat apa ar putea scoate singur o parte din acea apa din carcasa fara ca ea sa fie desfacuta intr-un service si lasata sa se usuce.
Apple spune ca daca in difuzorul iPhone-ului ar putea patrunde apa, terminalul ar detecta singur acest lucru si ar rula un sunet special care ar putea impinge acea apa in afara carcasei fara ca utilizatorul sa il desfaca singur sau sa il duca la un service in care sa fie desfacut de un expert.
Separat de iPhone-urile in care a intrat apa, compania Apple descrie o modalitate prin care terminalele sale si-ar putea repara pixelii morti care apar pe ecrane chiar de la prima pornire sau in timpul utilizarii, procedura in sine putand dura cateva ore in care diverse teste sunt facute automat de iOS.
A method and system for performing maintenance, repair and recalibration functions on a portable electronic device so as to be undetected by a user. The portable electronic device senses when a user is not in close proximity to the device or when the device is otherwise in an environment which will make the performance of the functions undetectable by a user.
Continuand, compania Apple spune ca inclusiv posibile probleme ale camerelor sau ale conexiunilor celulare ar putea fi rezolvate direct de catre iOS fara ca dispozitivele sa ajunga la vreun service, intreaga tehnologie parand mult prea buna ca sa fie adevarata.
Exact din acest motiv trebuie sa va spun ca rularea unor aplicatii sau proceduri de diagnosticare pe terminale nu vor avea drept efect rezolvarea unor probleme foarte complexe, ci doar a unora de suprafata, asa ca daca Apple va implementa tehnologiid e acest gen in iPhone-uri, nu trebuie sa aveti foarte mari asteptari de la ele.
This post was last modified on ian. 8, 2016, 6:44 PM 18:44