X

Poveste Urbana – aplicatia care promoveaza cladirile si monumentele istorice din Romania

Povestea Urbana este o aplicatie gratuita care promoveaza cladirile si monumentele istorice din 7 orase ale Romaniei. Aplicatia a fost dezvoltata prin sprijinul Fundatiei pentru Educatie si Dezvoltare MediaPro si ING, fiind privit ca un proiect dedicat persoanelor interesate sa descopere cladiri cu valoare arhitecturala din Iasi, Brasov. Bucuresti, Cluj, Timisoara, Craiova si Bucuresti.

Aplicatia Povestea Urbana ofera utiliztorilor informatii despre cladirile de care sunt interesati, de proprietarii acelor case si povestile familiilor care au trait acolo. Deasemenea, ofera informatii si despre anul constructiei, si numele arhitectului, informatiile fiind luate si verificate de o echipa de arhitecti si istorici.

Meniul si continutul aplicatiei este disponibil atat in limba romana cat si in engleza, fiind unul friendly, utilizatorii pot foarte usor naviga si seleta orasul pe care vor sa-l descopere, precum si sa vizualizeze pe harta cele mai apropiate obiective turistice.

La ce-ti foloseste aplicatia Poveste Urbana?

– Iti localizeaza pe harta cele mai apropiate obiective din orasul tau, iar tu poti sa-ti faci singur circuitul turistic
– Iti spune povestile personalitatilor si ale vremurilor care au marcat cladirile, cartierele sau bulevardele din calea ta
– Iti ofera detalii despre perioada istorica, stilul și arhitectul care si-au pus amprenta asupra locului vizitat

Fie ca iti doresti sa vizitezi un oras nou sau pur si simplu sa fii turist in orasul tau, creeaza-ti propriul traseu turistic si hai la plimbare!

Poveste Urbana este un proiect cultural initiat de Fundatia pentru Educatie si Dezvoltare MediaPro si ING Bank, cu sprijinul Mediafax Group ce isi propune sa readuca in constiinta oraseanului frumusetea urbana arhitecturala a vechilor cladiri, ascunse in agitatia de zi cu zi.

Aplicatia este disponibila in iTunes si poate fi poate fi descarcata gratuit.

This post was last modified on ian. 19, 2016, 12:39 PM 12:39

Disqus Comments Loading...