La congresul Mobile World organizat in Barcelona, Lynette Kucsma, co-fondatorul companiei Natural Machines vine cu o imprimanta 3D pentru alimente. Nu ar fi primul care ar inventa o astfel de imprimanta, dar se pare aceasta ca ar fi cea mai interesanta. Pana acum a stagnat la stadiul de inventie si prezentare, de acum ar trebui sa treaca la stadiul de productie si comercializare, conform Mobile World Congress.
Lynette Kucsma, ne asigura ca Foodini (imprimanta in cauza), creeaza cu succes ravioli, biscuiti, sau nuggets de pui. Compania spune ca se pot face chiar mai multe elemente complexe cum ar fi hamburgeri, desi nu este clar cum ar putea arata.
“You become the food manufacturer,” – Lynette Kucsma, adaugand ca Foodini e “speciala” prin faptul ca ar permite gatirea cu ingrediente naturale, pentru a face produse alimentare mai sanatoase in loc ca utilizatorul sa cumpere produse alimentare preparate cu aditivi.
“You can print recipes from a chef who is halfway around the world,” ” “In 10 to 15 years we think 3-D food printers will be as common in kitchens as microwaves,” – Kucsma.
Supermarket-urile deja se arata interesate sa testeze noile metode de imprimare 3D pentru torturi personalizate, restaurantele sunt deasemenea interesate sa ofere deserturi imprimate, unii chiar sustin cu vehementa ca va exista o imprimanta 3D de alimente in fiecare casa in doar doi ani.
Care industrii vor fi influentate de aceasta tehnologia? Care componente alimentare pot fi tiparite reamente in viitorul apropiat? Si,cam ce aspecte ar trebui luate in considerare pentru a asigura siguranta si mentenabilitatea produselor alimentare tiparite 3D?
Un lucru este cert: aceasta piata in curs de dezvoltare rapida are un potential imens.
This post was last modified on feb. 25, 2016, 1:01 PM 13:01