In cadrul sedintei in care Apple si FBI si-au sustinut cauzele in fata Congresului SUA privind compromiterea securitatii iOS si a deblocarii iDevice-urilor in baza unor ordine judecatoresti, reprezentantii Apple au sustinut ca dupa prabusirea zborului 370 al Malaesia Airlines cei din Cupertino au colaborat cu autoritatile pentru localizarea sa.
Mai exact, la o ora dupa disparitia zborului 370 al Malaesia Airlines cei de la Apple erau deja in contact cu autoritatile si diversi operatori de telefonie mobila pentru a incerca sa localizeze avionul, informatia nefiind facuta publica pana acum de catre cei din Cupertino.
Adevarul este ca putina lume s-ar fi gandit ca Apple ar putea fi implicata intr-o operatiune atat de complexa, insa iata ca pana si celor din Cupertino li se cere ajutorul in asemenea situatii si in probabil multe altele despre care noi inca nu am aflat detalii.
Informatia a fost divulgata pentru a sugera lumii intregi ca Apple este capabila sa ajute atunci cand situatia o cere, chiar si fara a putea accesa direct datele din iPhone, iar mai jos veti intelege de ce reprezentantul Apple la sedinta a oferit detaliile.
When the Malaysia airline went down, within one hour of that plane being declared missing, we had Apple operators corroborating with telephone providers all over the world, with the airlines, and with the FBI to try to find a ping. To try to find some way to locate that plane.
Mai exact, un congressman din Louisiana l-a intrebat pe reprezentantul Apple cum ar fi compania capabila sa deblocheze iPhone-ului unui terorist in care este salvata locatia unei bombe nucleare daca acum spune ca nu poate face acest lucru.
If there is terrorist, and he’s put the location of a nuclear bomb on his phone, and he dies, how long would it take Apple to develop the technology to find out where the bomb is? Or would Apple not be able to develop the technology to tell us in a short period of time?
Intrebarea este una extrem de pertinenta si reprezentantul Apple s-a limitat la a spune ca Apple are un set de proceduri speciale pentru asemenea cazuri in ideea de a rezolva problemele de acest gen, iar indirect ni s-a spus ca intr-o situatie de acest gen s-ar face orice pentru a salva vieti aflate in pericol.
Desi Apple are dreptate in argumentele sale pentru protejarea utilizatorilor, din pacate in lumea in care traim exista o mare posibilitate ca situatii ipotetice precum cea de mai sus sa devina intr-un moment sau altul realitate, iar Apple trebuie sa fie pregatita sa salveze zeci, sute, mii, sau poate chiar milioane de oameni de la moarte.