Desi compania Apple incearca anual sa imbunatateasca securitatea iPhone, iPad si iPod Touch-urilor, in ultimii doi ani tot mai multe tipuri de malware au aparut pe internet si afecteaza inclusiv terminale care nu au jailbreak efectuat, iar in clipul video de mai jos aveti prezentata o procedura de infectare.
Cu ajutorul unui software numit Su-A-Cyder, un hacker care are acces fizic la iPhone-ul vostru poate instala orice fel de aplicatii cu malware ce este injectat de catre acest software, aplicatiile aratand exact precum cele reale, insa ele pot fura orice fel de date din terminalele noastre.
Totul are la baza faptul ca hackerul trebuie sa descarce o aplicatie piratata sau sa creeze alta, parcurgerea acestei etape lasandu-i hackerului doar necesitatea de a crea un malware care sa fure informatii din terminal atunci cand aplicatia este folosita.
In clipul video de mai jos puteti vedea cum o aplicatie Skype falsa este folosita pentru a infecta un iPhone cu malware, ea putandu-i furniza hackerului o multitudine de informatii din terminalul infectat, totul fara ca utilizatorul sa stie ce se intampla in dispozitivul sau.
Anyone with access to a device can turn it into an attacking utility. A malicious employee could grab a co-worker’s iPhone and upload malware that looks like corporate software. The same goes for healthcare apps… [the security] can be circumvented by anyone with an email.
Avand in vedere ca acum oricine poate instala aplicatii din App Store cu un Apple ID si poate crea certificate de dezvoltator, software-ul este foarte periculos in mainile celor care doresc sa faca rau, compania Apple oferind mai multa libertate de care unii profita in acest mod.
Singura metoda prin care un utilizator se poate proteja impotriva acestui tip de atacuri este folosirea unui cod de acces si asigurarea ca al sau iPhone nu este conectat la calculatoare necunoscute.
This post was last modified on apr. 8, 2016, 10:19 PM 22:19