X

iPhone-urile vor avea un buton de panica din 2017

Compania Apple este obligata ca incepand de la 1 ianuarie 2017 sa ofere in toate iPhone-urile sale un asa-numit buton de panica, o lege adoptata in India obligand toti producatorii de smartphone-uri sa aiba o asemenea functie in produsele comercializate.

India este una dintre pietele extrem de importante pe care Apple incearca sa le cucereasca, asa ca va respecta cu siguranta noua lege, butonul de panica apeland serviciile de urgenta si transmitandu-le coordonatele GPS in cazul in care utilizatorul are nevoie de ajutor.

Conform legii, smartphone-urile trebuie sa aiba un buton de panica dedicat sau sa aiba un nou gest pentru butonul de inchidere, butonul Power, care sa permita contactarea serviciilor de urgenta atunci cand utilizatorul are nevoie mare de ajutor.

Desi totul pare complicat, in realitate compania Apple ar putea implementa in iOS 10 un nou gest pentru butonul de inchidere care ar putea apela serviciile de urgenta si le-ar putea transmite date privind locatia noastra, functia ajungand imediat in toate iPhone-urile sale.

Minister of Communications and Information Technology Ravi Shankar Prasad has signed an order mandating facility of a panic button and in-built global positioning system (GPS) from January 1, 2017, and January 1, 2018, respectively.

Avand in vedere ca butonul de panica trebuie activat fara a atinge ecranul, care s-ar putea crapa in caz de accident, singura solutie pentru Apple este butonul de inchidere, mai ales ca iPhone 7 va avea buton Home tactil, deci folosirea sa ar incalca legea.

Pana la 1 ianuarie 2017 ar trebui sa fie stabilite si metodele de implementare a interconectarii dintre smartphone-uri si serviciile de urgenta, astfel ca Apple are timp sa puna toate lucrurile la punct si sa ofere aceasta functie de anul viitor.

Avand in vedere ca butonul de panica trebuie implementat abia din 2017, Apple l-ar putea oferi in India incepand cu iOS 10.1, insa ar putea oferi o versiune globala a sa in acelasi timp, daca va coopera cu alte tari pentru a ajuta utilizatorii.

Disqus Comments Loading...