Apple ameninta securitatea Chinei

Zilele acestea Tim Cook face cateva vizite foarte importante in Asia si dupa ce ieri s-a intalnit cu prim-ministrul Indiei pentru a discuta despre evolutia companiei sale in tara, in urmatoarele zile l-am putea vedea pe CEO-ul Apple intalnindu-se cu reprezentanti ai guvernului din China.

Conform unor informatii aparute in cursul noptii trecute, guvernul din China este ingrijorat din cauza amenintarilor pe care anumite companii IT straine le au asupra securitatii cetatenilor, compania Apple aflandu-se printre ele, toate fiind investigate acum.

Se pare ca anumiti angajati ai companiei Apple, sau ai altor companii de pe glob, sunt interogati de catre angajati ai Biroului pentru Controlul Internetului din China, scopul acestor interogari fiind de a afla ce masuri de securitate au produsele vandute in China si daca nu cumva Apple SUA se foloseste de ele pentru a-i spiona pe chinezi.

Guvernul SUA este ingrijorat din cauza acestor intalniri pe care chienzii le-au stabilit cu oameni importanti din multe companii, iar asta pentru ca intrebarile puse acolo i-ar putea ajuta pe chinezis a obtina secrete tehnologice ale companiilor, dar si ale guvernului SUA.

Chinese authorities are quietly scrutinizing technology products sold in China by Apple and other big foreign companies, focusing on whether they pose potential security threats to the country and its consumers and opening up a new front in an already tense relationship with Washington over digital security.

Oficialii guvernului din China nu au recunoscut oficial ca intreprind aceste interogatorii cu angajatii companiilor IT din SUA, insa presa locala a afirmat ca ele au inceput inca din prima parte a anului 2015, angajatii unei varietati de companii fiind chemati la discutii pana acum.

Avand in vedere recenta batalie legala dintre Apple si FBI, era de asteptat ca din China sa vina semnale de acest gen, chinezii dorind sa aiba acces la toate informatiile cetatenilor si sa le controleze in totalitate, lucru pe care cei din Cupertino nu il doresc.